Sari la conținut

Am încercat aceste 5 metode populare de stopare a tantrumurilor și iată care a funcționat

Am încercat aceste 5 metode populare de stopare a tantrumurilor și iată care a funcționat

Copleșită de sfaturi despre cum să oprească tantrumurile fiicei sale, această mamă a testat cinci metode populare de stopare a tantrumurilor. Aveți o "vindecare a tantrumurilor" pe care o folosiți și dă roade?

Am încercat toate metodele pentru a scăpa de tantrumurile fiicei mele. Ea tocmai împlinise 2 ani și a îmbățișat acest mic lucru numit voință liberă. Fetița mea, drăgălașă de obicei,  se poate transforma într-o persoană care l-ar face pe Hulk să se ascundă sub o stâncă.
Lucrul cu adevărat înfricoșător este faptul că orice o poate enerva: dându-i o lingură în loc de furculiță, închizând ușa frigiderului, etc.
Uită de mersul pe coji de ouă sau nuci, am început să simt că mergeam pe detonatoarele cu bombe nucleare.
Ca orice părinte care se confruntă cu aceasta situație, am început sa caut pe Google. Am căutat remedii de tantrumuri și toate rezultatele m-au făcut să simt cum încep să plâng. Au existat o mulțime de contradicții: ignorați, îmbățișați, distrageți, empatizați, copiați. Cum o să aleg? Nu am putut, așa că le-am încercat pe toate.

Ignorați
Poate că ești în parc, iar copilul tău se enervează pentru că ai uitat să-i iei gustarea preferată. Cel mai bun prieten ți-ar putea spune: "Ignoră-l. Se calmează. Du-te departe. Doar ignoră tantrumul”.
Dacă ignori un tantrum, situația s-ar putea înrăutăți. Mulți copii ar putea ridica tonul vocii. Găsește în schimb empatia.
Ignorarea unui tantrum nu îți învață copilul cum să iși gestioneze mai bine sentimentele.

Îmbrățișați
Sfatul este să le oferi copiilor îmbățișări, astfel încât ei să știe că ești acolo pentru ei.
Ei bine, în cazul meu a fost ca și cum aș fi încercat să îmbrățișez o caracatiță furioasă. Îmbățișatul nu a funcționat cu fiica mea, am simțit că am folosit acest gest ca o formă de reținere în loc de confort, care nu a fost ideal.
Ceea ce mi s-a părut util a fost să-i las să experimenteze sentimentele ei și să conștientizeze că am fost acolo să-i ofer atenție și dragoste, și în cele din urmă, ea va veni să le obțină. Acest lucru nu-i oprește tantrumul, dar a fost o modalitate frumoasă de a termina unul.

Distrageți
Teoria comună este că cei mici au o atenție scurtă, așa că distragerea este cheia pentru stoparea tantrumului. "Acesta este singurul lucru care funcționează", a dezvăluit un prieten. "Începem să dansăm, să facem fețe amuzante sau să încercăm să-i concentrăm atenția asupra unei alte jucării."
Așa că m-am transformat în Jim Carrey și am început să sar în timp ce cântam folosind o voce amuzantă. A funcționat… timp de un minut.
Apoi au început din nou tantrumurile. După a șasea oară, am renunțat la comportamentele mele ridicole și am lasat-o liberă. Părea că fetița mea nu era ușor de distras.

Empatizați
“Empatizez cu fetița mea atunci când are un tantrum”, a scris o colegă, “pentru că, la fel ca adulții, copiii își doresc ca sentimentele lor să fie observate și validate”. Acest lucru a avut sens, așa că l-am luat pe doctorul Phil și ne-am pregătit să comunicăm. Dacă ea ar fi fost frustrată de faptul că nu a reușit să facă ceva sau dacă am fi nevoiți să plecăm din parc, i-aș transmite asta.
Poate ar dura ceva, dar în cele din urmă, ea va înțelege și va trece la următorul lucru. După ce am repetat de câteva ori această metodă, am observat că funcționează cel mai bine atunci când ești frustrat și nu îți găsești propria cale.

Copiați
Singura modalitate de a opri un tantrum este să copiați exact ceea ce fac copiii, doar că mai tare și mai nebunesc.
“Le atrage atenția și îi împiedică să se concentreze asupra unui lucru greșit", spune ea. În primul rând, acest lucru necesită multă energie și, în timp ce se oprește să vadă ce fac, simt ca noutatea s-a înrăutățit, așa că aș putea să folosesc acest lucru cu ușurință.

În plus, atunci când fiica mea a plonjat în mijlocul unui centru comercial și se presupune că trebuia să îi urmez exemplul, mi-am dat seama că nu e cazul să mă umilesc și eu (și cred că cei din jurul meu ar fi de acord).


Verdictul
Nu există o soluție universală, așa că acum le amestec pe toate în funcție de tantrum. Și dacă asta nu funcționează, există un lucru care întotdeauna ajută la sfârșitul zilei: un pahar de vin bun. Garantat dă roade de fiecare dată. Noroc la faza următoare!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!