Sari la conținut

Aproape jumătate dintre copiii americani cred că hot-dogul este o legumă

Potrivit unul nou studiu, 40% dintre copiii americani  cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani cred că „hot-dog-ul este o legumă” , iar 47% dintre ei spun despre cartofii prăjiți că „provin de la animale”.

Studiul a fost realizat de psihologii de la Universitatea Furman din Carolina de Sud, în țara în care obezitate infantilă este o reală problemă.

În plus, aproape jumătate dintre copiii chestionaţi cred că chips-urile sunt "din carne", în vreme ce 41% nu știu de unde provine șunca. Potrivit cercetătorilor, mulți copii nu au niciun fel de cunoștințe despre modul în care sunt produse alimentele. Cum se explică? Numărul micuților care trăiesc în mediul rural și al celor care au văzut măcar o dată o fermă este în scădere. "Mai mult, părinții pot ascunde în mod deliberat informații despre sacrificarea animalelor pentru a proteja inocența copiilor, considerând că realitățile producției de carne sunt prea înfiorătoare pentru copii la o vârstă fragedă", notează autorii studiului citat.

Deși cifrele sună alarmant, ele conțin și vești bune. „Copiii nu văd animalele ca surse adecvate de hrană”, notează echipa de cercetare. Majoritatea copiilor de 6-7 ani consideră că „nu e în regulă să mănânce” pui, vaci și porci. Veganii ar spune probabil că ceea ce copiii văd ca fiind inacceptabil este o veste bună pentru mediu. Conceptele alimentare pentru copii ar putea ajuta la standardizarea alimentelor mai ecologice. „Copilăria poate reprezenta, prin urmare, o oportunitate unică în timpul căreia este posibil să se stabilească stiluri de viață care să ajute la atenuarea schimbărilor climatice”, scriu cercetătorii.

Având în vedere numărul limitat de copii intervievați (sub 200), acest studiu trebuie tratat cu prudență. Într-adevăr, cercetătorii indică faptul că rezultatele ar putea fi diferite la copiii dintr-o altă grupă de vârstă și care au crescut cu alte culturi sau în alte regiuni ale Statelor Unite.

Sursa foto: Eugene Kovalchuk/Shutterstock.com, Richard M Lee/Shutterstock.com, IFLScience

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!