Sari la conținut

Aragaz cu patru ochi, varianta 2018

Aragaz cu patru ochi, Chioru’, Ochelaristu’, Funduri de sticlă. Sunt doar câteva din poreclele pe care le primeau copiii care purtau ochelari în copilăria mea. Eram convinsă că lucrurile s-au schimbat și copiii care poartă ochelari, cei mai plinuți sau cu defecte fizice nu mai îndură jigniri din jur. Ce te faci însă când răutățile copiilor sunt înlocuite de sprâncenele ridicate și lamentările adulților? Când un om cu așa zis “scaun la cap” se miră că un copil poartă ochelari de vedere, de parcă e vorba de vreun accesoriu pe care i l-au pus părinții, să se dea mari în târg.

Ei bine, da! În România lui 2018, aragaz cu patru ochi este fix percepția adulților, nu a copiilor

Mi-a scris mâhnită o cititoare cum a trebuit să facă față unui val de întrebări venite de la diverși băgători de seamă când i-a pus ochelari băiețelului ei de 2 ani și jumătate. La recomandarea medicului, evident. Vai, dar de ce i-ai pus ochelari? Era așa drăguț fără. Dar, totuși, nu mai putea aștepta? Atât de mic și să poarte ochelari?

Oameni buni, ochelarii de vedere nu sunt un moft!

Sunt o necesitate și sunt prescriși de către medicul oftalmolog în urma unui consult de specialitate. Consultul oftalmologic ar trebui să facă parte din rutina medicală a unui copil, chiar dacă acesta nu acuză vedere slabă sau alte simptome. Cu atât mai mult cu cât apar anumite semne – dureri de cap, lăcrimare sau clipit frecvent, cabinetul oftalmologului ar trebui să fie printre primele vizitate.

► Citeşte şi Cadou sănătos pentru bebelușul de 1 an

Nu vă mai uitați în gura lumii, sănătatea copilului vostru este pe primul plan!

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!