Sari la conținut

Astăzi este ziua lui Mikey Mouse! Câți ani împlinește simpaticul personaj?

Nu există vreun personaj de desene animate mai celebru decât Mickey Mouse, figura emblematică pentru tot ce înseamnă industria Dinsney din zilele noastre. Simpaticul șoricel cu mănuși albe a fascinat generații întregi, iar astăzi împlinește venerabila vârstă de... 88 de ani!

Mai mult decât oricare alt personaj animat, creația lui Walt Disney apropie generații și este un simbol global ce le reamintește oamenilor de toate vârstele de avantajele râsului, ale optimismului și ale speranței. Are un farmec universal și capacitatea de a stabili o legătură emoțională cu generații diferite din toată lumea, astfel încât niciun alt personaj nu ocupă un loc asemănător în inimile și mințile consumatorilor de pe tot globul.

Până în prezent, Mickey Mouse a apărut în peste 120 de animații diferite. Nu doar că a inspirat cele mai celebre parcuri tematice din lume și apare în numeroase turnee Disney On Ice și Disney Live!, dar Mickey Mouse continuă să își îndeplinească rolul de muză pentru toate creațiile Disney.

Știai că…

 • Deși lui Walt Disney îi era frica de șoareci, Mikey Mouse este personajul principal al Walt Disney Word. Inițial Walt Disney intenționa să-l numească Mortimer Mouse , schimbând numele în Mickey Mouse la sugestiile soției.
 • Mickey Mouse a debutat în Steamboat Willie în data de 18 noiembrie 1928, primul desen animat difuzat cu sonor sincronizat?
 • Lui Mickey Mouse i-a dat voce chiar Walt Disney până în 1946 când rolul a fost preluat de Jim McDonald? Jim a fost vocea lui Mickey timp de 30 de ani.
 • Mickey Mouse este unchiul a doi nepoți, Morty și Ferdy Mouse, care apar cu el în Mickey’s Steam Roller în 1934?
 • Mickey Mouse este personajul franciză numărul 1 din lume?
 • Topolino este numele italian al lui Mickey Mouse și titlul popularei cărți de benzi desenate publicate prima dată în decembrie 1932, ceea ce o face prima carte de benzi desenate Disney? În mod impresionant, peste 65% din cititorii lui Topolino au peste 18 ani.
 • Mickey Mouse are mai mult de 250 milioane de cititori în Europa cu peste 130 reviste disponibile în 25 de limbi, care s-au vândut în mai bine de 80 milioane de exemplare în ultimii doi ani?

În 2017, Mickey Mouse și prietenii săi vor fi protagoniștii unui nou serial animat “Mickey and the Roadster Racers”, program destinat preșcolarilor la Disney Junior.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!