Sari la conținut

Bani pentru prezența la școală. 10 lei pentru fiecare zi fără absențe, deși o parte dintre elevi nu și-a primit nici măcar bursele de merit

Elevii cu prezența integrală ar urma să primească vouchere de 10 lei pentru fiecare zi petrecută pe băncile școlii. Sau, cel puțin, asta prevede una dintre măsurile anunțate de PSD pe site-ul oficial, într-un document numit "Măsuri prioritare pentru semestrul al II-lea al anului 2019 ", care cuprinde mai multe proiecte ce vizează Educația.

Măsura este menționată în Raportul de Guvernare și prevede "vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de școală cu prezența integrală".
  
 "Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul școlar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial", este menționat în document.  Calculând, la o lună cu aproximativ 20 de zile de școală, un elev fără absențe ar urma să primească 200 de lei pe lună, conform proiectului prezentat.
  
Totuși, efortul bugetar pentru punerea în aplicare a acestei măsuri ar fi de ordinul miliardelor de lei, doar pentru un singur an școlar, și este greu de crezut că va putea fi posibil, mai ales în condițiile în care, pentru anul școlar care tocmai s-a încheiat, o parte dintre elevi nu și-a primit nici măcar bursele de merit, deși o lege adoptată la începutul lui 2019 obligă primăriile să aloce fondurile necesare pentru bursele elevilor.

Proiectul "Măsuri prioritare pentru semestrul al II-lea" face referite și la alte măsuri care vizează Educația, cum ar fi "Digitalizarea învățământului românesc", cu dotarea claselor cu table și tablete, digitalizarea manualelor și realizarea de laboratoare digitale pentru științe. De asemenea, este mentioant și "programul infrastructură educațională", care prevede grupuri sanitare în toate școlile, obținerea autorizației de funcționare pentru toate școlile.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!