Sari la conținut

Biscuiţi cu ciocolată, fără coacere şi fără zahăr

Acest desert are un indice glicemic scăzut, în primul rând datorită îndulcitorului, dar şi ovăzului. Prin urmare, este recomandat atât copiilor cât și bolnavilor de diabet.

Un dulce simplu de făcut şi sănătos, ideal din mai multe puncte de vedere:
1. are ciocolată
2. este uşor de făcut
3. se face uşor cu copiii care vor A-D-O-R-A să îi formeze în pălmuţe şi să se mânjească cu ciocolată
4. nu are zahăr
5. am menţionat că e cu ciocolată?!?

Ingrediente
150 gr îndulcitor
120 gr unt
3 lg cacao
100 ml lapte
100 gr unt de arahide fără zahăr
1 linguriţă esenţa de vanilie
250 gr fulgi de ovăz

Mod de preparare
Turnaţi fulgii de ovăz într-un bol încăpător.
Amestecaţi într-o cratiţă untul, cu îndulcitorul, laptele şi cacaua. Puneţi pe foc şi lăsaţi să dea în clocot 1-2 minute. Luaţi de pe foc, adăugaţi esenţa de vanilie şi la final untul de arahide. Amestecaţi bine, până se topeşte complet şi untul de arahide.
Turnaţi amestecul peste fulgii de ovăz şi amestecaţi bine, până nu mai rămân fulgi neînveliţi în ciocolată. Lăsaţi să se răcească pentru câteva ore, să absoarbă şi fulgii din umezeala, dar şi untul să se racesca şi să înceapă să lege compoziţia.

Puteţi testa cu o lingură din când în când pentru a vedea cât de manevrabila este compoziţia. Când vedeţi că se leagă, puteţi să vă apucaţi să le împărţiţi şi să le formaţi cu mâna.

Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!