Sari la conținut

București: se suspendă cursurile în unitățile de învățământ! Ce alte măsuri devin obligatorii

De mâine, 20 octombrie, se suspendă cursurile în unitățile de învățământ din București. Această măsură a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, care s-a reunit astăzi în ședință pentru a discuta măsurile care se impun, în condițiile în care rata de incidență a coronavirusului a depășit pentru mai multe zile trei cazuri la mia de locuitori. Astăzi, potrivit bilanțului anunțat de Grupul de Comunicare Strategică, acest indice avea valoarea de 3,19.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii București a anunțat deciziile luate astăzi de CMSU:

 • suspendarea cursurilor față în față în scoli, grădinițe și universități, începând de mâine.
 • închiderea restaurantelor și sălilor de cinematograf.
 • purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice.

Duminică, rata de incidență în Capitală a fost de 3,02, dar prefectul anunța că este prea puțin depășită pentru a lua măsuri care să alarmeze populația. La rândul său, ministrul Educației declara că „cel mai probabil cursurile față în față vor fi suspendate de marți și se va trece în scenariul de predare online. Ministrul a dat asigurări că toți copiii bucureșteni care au solicitat tablete din partea statului le-au primit.

Și președintele Iohannis va susține o conferință de presă cu jurnaliștii, la ora 18, la Palatul Cotroceni. Nu au fost anunțată tema declarației președintelui.

Sursa

Foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro