Sari la conținut

Calificativele, eliminate la clasele I-IV?

Elevilor școlii primare li se pregătesc noi surprize. Comisia de Educație a PSD lucrează la un proiect de lege prin care notarea în sistemul de învățământ să fie modificată după cum urmează: la clasele I și a II-a, dar și la clasa pregătitoare, învățătorul le va spune părinților la ce nivel se află copilul lor în ceea ce privește acumularea cunoștințelor fundamentale, iar elevii nu vor primi nici calificative, nici note. La clasele III-IV elevii vor primi note.

Documentul a fost redactat după ce Inspectoratul Școlar Cluj-Napoca a trimis o scrisoare prin care cere schimbarea notării în școli, potrivit edupedu.ro
  
 "Alin 3. Rezultatele evaluării se exprimă după cum urmează:
  
 •    la nivelul ciclului de achiziții fundamentale (clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a) prin nivelul atins, referitor la gradul de însutire a competențelor;
 •    la nivelul claselor a III-a și a IV-a prin note de la 1 la 10;
 •  la nivelul ciclului gimnazial secundar și în învățământul terțiar non-universitar, prin note de la 1 la 10 sau prin punctaje în mod similar testelor internaționale".

În prezent, la clasele I-IV, elevii primesc calificativele "foarte bine", "bine", "suficient" sau "insuficient". Scoaterea calificativelor din clasele primare, prin înlocuirea lor cu "aprecierea nivelului atins" în primele trei clase, după care înlocuirea calificativelor cu note în clasele a III-a și a IV-a ar fi una dintre cele mai importante modificări din sistemul de notare.

Rămâne de văzut dacă proiectul de lege vă fi votat și, într-un final, adoptat.


 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!