Sari la conținut

Cam cat de importantă este igiena copilului tău? Cum am făcut noi cu fetița noastră

“Hai lasă că îl spăl mâine dimineață!“ sau “Hai că nu pățește nimic dacă se spală pe dinți mâine!”, ați spus și voi frazele astea, sunt sigur. Eu le-am spus de cel puțin câteva zeci de ori în ultimii ani. Da, au fost momente când eram prea obosit ca să o mai spăl pe Sophia. Și atunci aș fi lăsat-o să se culce așa: murdară și neîngrijită, după o zi întreagă de umblat pe afară.

Dar rațiunea a învins întotdeauna lenea. Și așa ar trebui să fie în toate casele. Pentru că noi și voi, cititorii acestui blog, suntem cu toții niște norocoși. Avem toate mijloacele la dispoziție pentru a le asigura igiena copiilor noștri. Măcar acasă. Citeam de curând un studiu cum că, la nivel mondial, o persoană din 3 nu folosește toaleta. Nu pentru că n-ar vrea, ci pentru că nu o are!!! La fiecare 2 minute, un copil moare din cauza bolilor cauzate de lipsa de igienă și apă potabilă!!!

►Citeşte şi Dinţii de lapte: de ce şi cum trebuie să îi îngrijim corect

Iar mie îmi e lene să-mi spăl copilul?

Cum să nu învingă rațiunea în situația asta?! Așa că, în fiecare seară, mă ridic de la tv și mă duc să-mi spăl copilul. Un duș rapid, totul durează cel mult 10 minute. Și unde mai pui că ne mai și distrăm?! Dansăm tango pe marginea căzii sau îi fac coafuri trăznite, atunci când o spăl pe cap. E momentul nostru, de câțiva ani încoace. Mami insistă ca eu să mă ocup de baia de seară și, sincer vorbind, îmi și plac aceste minute. Evident, după ce-mi înving lenea.

(…)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!