Sari la conținut

Ce își va aminti copilul tău când se va gândi la tine, peste ani

Tu ce îți amintești despre părinții tăi? Cum se purtau cu tine când erai mic? Ce vă jucați împreună? Cum te făceau să te simți?

Dar tu... ce crezi că își va aminti copilul peste ani, când se va gândi la tine? Cum crezi că vei rămâne în memoria lui?

Conform psihologilor, copilul își va aduce aminte de 5 lucruri, atunci când se va gândi la tine:

Dacă s-a simțit sau nu protejat de tine

Copilul își va aminti de momentul în care ai speriat monștrii de sub patul lui, dar și pe acela în care te-ai transformai în monstrul care l-a speriat cel mai tare. E normal să te enervezi, dar ai grijă să nu îl faci să se simtă vreodată în pericol.

Momentul în care i-ai dat toată atenția ta

Ce va rămâne pentru totdeauna impregnat în memoria copilul tău? Momentul în care ai lăsat telefonul deoparte și ai fost doar al lui. I-ai dat toată iubirea ta, toată atenția, totată energia și tot spijinul din lume.

Felul în care te-ai purtat cu celălalt părinte

Faceți tot posibilul să aveți acel tip de căsnicie care îl va face pe micuț să își dorească din toată inima să se căsătorească, atunci când va veni timpul. Arată-i ce este respectul față de partener, înțelegerea și, mai ales, ce implică iubirea.

Laudele și criticile

Inima unui copil este asemenea unui ciment ud. Criticile și laudele le absoarbe și le folosește pentri a crește sau, dimpotrivă, pentru a da înapoi. Unele dintre rolurile părinților sunt să disciplineze și să corecteze, dar este foarte important să aibă grijă să critice doar folosindu-se de dragoste, încurajări și pozitivism.

Tradițiile familiale

Copiii iubesc spontaneitatea, dar se împacă foarte bine și cu predictibilitatea.  Își vor aminti cu bucurie că sâmbăta era ziua în care ieșeați împreună la film sau că de fiecare dată, de Crăciun, aveași grijă să puneți în brad bilețele cu dorințele voastre. Fii creativ în a da anaștere unor tradiții pe care mai apoi să își dorească să le transmită și copiilor lor.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!