Sari la conținut

Ce măsuri de siguranță trebuie să ne luam când ne plimbăm cu copilul pe barcă?

Căderea în apă rece poate duce la șoc și, ulterior, la panică și înec. Este important să reții că, în momentul în care un copil cade în apă, aceasta se poate simți a fi extrem de rece, mai ales dacă pielea copilului este supraîncălzită.

Dacă mergi cu copilul pe barcă, îmbracă-l adecvat pentru temperatura apei, nu pentru temperatura aerului. Folosește întotdeauna o vestă de salvare, indiferent de adâncimea apei. De asemenea, este important să alegi o zonă de înot desemnată și să verifici dacă există semne care indică potențialele pericole.

Înainte de a te aventura în apă, verifică vremea. Stai departe de apă dacă auzi tunete sau dacă vezi fulgere. Pentru a reduce riscul de înec, stai în permanență în preajma copilului, chiar dacă micuțul tău poate înota singur.

Învață copilul abilități precum călcarea apei, înotul, dar și efectuarea de mișcări pentru a atrage atenția persoanelor din jur, în caz de înec.

Știai că o persoană se poate îneca în doar 20 până la 60 de secunde?

Sunt necesare doar 20 de secunde pentru ca un copil să se înece. În schimb, un adult se poate îneca în 60 de secunde.

Dacă plănuieși o plimbare cu barca alături de familia ta, ia-ți măsuri de siguranță necesare pentru a preveni vreun eveniment neplăcut.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!