Sari la conținut

Ce materie nouă va fi introdusă în planurile-cadru la liceu, începând cu anul școlar 2023-2024

Începând cu anul școalar 2023-2024, elevii de liceu vor studia istoria Holocaustului. Astăzi, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Ministerul Educației a spus că materia "Istoria Evreilor. Holocaustul" va fi cuprinsă în planurile-cadru din învățământul liceal.

"Acum 78 de ani, în ziua de 27 ianuarie, a fost eliberat lagărul de concentrare și exterminare de la Auschwitz-Birkenau, loc de suferință pentru mai mult de un milion de evrei, polonezi sau romi și familiile lor.

Suntem datori să onorăm memoria victimelor Holocaustului și să ne asigurăm că astfel de evenimente nu vor mai avea loc.
Și, pentru că „a onora” este întotdeauna parte din „a nu uita”, începând cu anul școlar 2023-2024, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi cuprinsă în planurile-cadru ale învățământului liceal.

Ministerul Educației va continua să pună în practică prevederile Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și să susțină educarea în spiritul demnității, al toleranței şi al respectării drepturilor fundamentale ale omului", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Legea privind introducerea în școli a materiei "Istoria Evreilor. Holocaustul" a fost promulgată în anul 2021de către Klaus Iohannis.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!