Sari la conținut

Ce nu trebuie să facă niciodată un copil. Mesajul emoţionant al unei mame a devenit viral

Bloggeriţa Toni Hammer  a creat un mesaj inspiraţional pentru părinţii din lumea întreagă, printr-o scrisoare adresată fiicei ei, în vârstă de 5 anişori.

„Vreau să cresc un copil care să fie pe cât de plin de încredere de sine, pe atât de bun la suflet,  un copil care să lupte pentru cei care nu o pot face, căruia să nu-i fie teamă să spună ce gândeşte şi care să muncească din greu pentru a face lumea un loc mai bun. Vreau să fie un om care să iubească dreptatea şi care să creadă cu tărie că poate face o schimbare.“, a explicat Toni.

Bloggerița a mărturisit că a scris aceste rânduri pentru fiica ei, la începutul grădiniţei, pentru că nu a vrut ca micuţa să treacă prin aceleaşi experienţe prin care a trecut şi ea, când a fost mică. „Copiii se luau tot timpul de mine când eram mică şi urăsc ideea că fiica mea ar putea trece prin aceeaşi experienţă.

►Citeşte şi Scrisoare pentru tine, copilul meu, în prima zi de şcoală

Ştiu că nu va dura mult până la momentul în care cineva va încerca să o facă să se simtă că nu este valoroasă şi am vrut să mă asigur că va face faţă acelei clipe cu mai multă încredere decât am avut eu la vârsta ei“, a explicat femeia. 

Care este mesajul care a cucerit o lume întreagă?

Fiica mea, 
Nu îţi cere scuze când cineva se loveşte de tine.  
Nu spune „îmi pare rău că îţi dau bătăi de cap“. Nu eşti o sursă de durere pentru ceilalţi. Eşti o persoană cu gânduri şi sentimente care merită respect.   
Nu inventa motive pentru care nu poţi ieşi la o întâlnire cu un băiat cu care nu vrei de fapt să ieşi. Nu datorezi nimănui nicio explicaţie. Un simplu „nu, mulţumesc“ ar trebui să fie suficient.  
Nu te gândi prea mult la ce mănânci în faţa oamenilor. Dacă îţi este foame, mănâncă şi mănâncă ce vrei. Dacă vrei pizza, nu-ţi lua o salată doar pentru că sunt alţi oameni în jur. Comandă pizza aia blestemată.  
Nu-ţi lăsa părul lung doar pentru a face o altă persoană fericită.   
Nu purta o rochie, dacă nu-ţi doreşti asta.   
Nu sta în casă doar pentru că nu ai pe nimeni cu care poţi ieşi. Ieşi în oraş cu tine. Creează-ţi experienţe de una singură şi pentru tine.   
Nu te abţine să plângi. Dacă plângi însemnaă că simţi ceva care trebuie să iasă la suprafaţă. Nu este o slăbiciune. Este ceva uman.   
Nu zâmbi pentru că aşa ţi-a zis cineva.  
Nu îţi fie teamă să râzi la propriile glume.  
Nu spune „da“ doar pentru a fi politicoasă. Spune „nu“, pentru că este viaţa ta.  
Nu-ţi ascunde opiniile. Vorbeşte şi fă-o tare. Trebuie să te faci auzită.   
Nu cere scuze pentru cine eşti. Fii curajoasă, îndrăzneaţă şi frumoasă. Fii tu fără regrete.



Sursa
 

Foto: Free Pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!