Sari la conținut

Ce spun mamele despre grădinițele de prin lume – Spania

Seria ”Ce spun mamele despre grădinițele de prin lume” e felul nostru de a ne lua la revedere de la grădiniță acum că Alex merge la școală. Ideea proiectului a apărut în primăvara lui 2017, plecând de la Școala în lume a Ioanei. În articole veți găsi părerile unor mame românce plecate în străinătate. Ele mi-au răspuns la câteva întrebări și au împărtășit experiențele lor, fără ca acestea să fie general valabile pentru toate grădinițele dintr-o anumită țară.

Călătoria de vizitat grădinițele din lume a ajuns în Spania. Roxana și Oana ne povestesc despre experiențele lor cu grădinița în Zaragoza și Madrid.

Ce așteptări aveai când ai căutat grădinița potrivită pentru copilul tău?

Roxana: Ca orice părinte, în momentul în care ești nevoit să cauți grădiniță pentru un pui de om așa mic, în primul rând m-a interesat metoda de adaptare, să fie cât mai blândă, să îi trateze cu multă dragoste și răbdare, abia apoi am avut în vedere aspecte cum ar fi mâncarea oferită, programul educativ sau distanța față de casă.

Oana: Sincer, nu am căutat-o foarte mult. Mi-o recomadaseră mai multe persoane și, fiind un colegiu bilingv unde se intră doar prin tragere la sorți, am sperat din tot sufletul să fie acceptat (în cazul băiatului – pentru că era primul nostru copil). La fetiță a fost mult mai ușor, având un frate în acel colegiu intră automat. Spun colegiu pentru că aici copiii intră la 3 ani și ies la 12 din această clădire (3-6 ani este ciclul de grădiniță).

(...)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!