Sari la conținut

Ce trebuie să facă orice părinte pentru a proteja imunitatea copilului, în această perioadă?

Pentru că ne aflăm într-o perioadă dificilă din punctul de vedere al sănătății, fiind sezonul gripelor și al virozelor care s-a suprapus cu pandemia de COVID-19, există practici simple pe care părinții le pot face pentru a proteja imunitatea copiilor lor.

Ce poți face ca părinte, pentru a proteja imunitatea copilului tău?

Respectă programul de vaccinare al copilului

Respectă programele de imunizare, deoarece vaccinurile de rutină sunt foarte importante în această perioadă, pentru a preveni apariția bolilor în contextul pandemiei de COVID-19.

Menține vizitele regulate la medic

Vaccinurile nu sunt singurul motiv pentru vizitele la medic. Mai ales în primii ani de viață ai copilului, aceste vizite la medic sunt necesare pentru a monitoriza creșterea și dezvoltarea puiului tău. Este important ca medicul pediatru să urmărească dezvoltarea copilului, deoarece o intârziere în dezvoltare poate fi un semn al unei probleme medicale care necesită atenție imediată.

Dacă îți faci griji cu privire la vizita personală în cabinetul medicului pediatru, discută cu el telefonic.

Vaccinarea familiei împotriva gripei

Vaccinul antigripal este întotdeauna o măsură importantă pentru a-ți menține familia în siguranță, în special copiii mici cu vârsta sub 2 ani, care se încadrează în categoria de risc.

Anul acesta, vaccinul antigripal este mai important ca niciodată. Prevenirea gripei nu este doar o măsură necesară pentru sănătatea familiei, ci si încercarea de a reduce nevoie de a ajunge la urgență sau chiar în unitățile de terapie intensivă.

Sursa foto

Dublează-ți eforturile pentru a preveni expunerea la COVID-19

Deși mulți dintre oameni par să-și fi pierdut interesul în a depune efortul de a se distanța social, acesta rămâne pasul cel mai important pentru a rămâne sănătoși în timpul pandemiei. Dacă prezinți simptome de COVID-19, ia legătura imediat cu medicul și izolează-te de restul familiei.

Este o perioadă dificilă, iar părinții fac tot posibilul să echilibreze toate nevoile copiilor lor -  sănătate fizică, bunăstare mentală, emoțională, precum și educație și învățare. Dă dovadă de compasiune si empatie față de copilul tău.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!