Sari la conținut

Cea mai frumoasă perioadă din viața de părinte

Fiecare vârstă are farmecul ei și fiecare etapă e unică și specială. Perfect adevărat. În fiecare zi găsești frumosul, dacă vrei. Dacă știi cum să privești, vezi curcubeul după o ploaie care te udă până la piele, bucuria rezultatului după o perioadă istovitoare de muncă și candoarea zâmbetului știrb după o criză de colici.

La orice vârstă a copilului ai parte de zile ale naibii de grele, când îți vine să pleci și să nu te mai uiți înapoi. Vin apoi momentele alea de wow!, în care îți spui cât ești de norocos și de binecuvântat pentru tot. Da, chiar și pentru tantrumuri și crize de furie. Totuși, dacă ar fi să faci un clasament, care este cea mai frumoasă perioadă din viața de părinte?

Cu mâna pe inimă și fără să mă gândesc de două ori, eu aleg anii de grădiniță

Mai precis, perioada între 4 și 7 ani. Atunci m-am simțit cea mai liniștită și împăcată mamă.  Atunci am înțeles că oricât mă agit eu, ritmul de dezvoltare al copilului tot ăla e și am încetat să mă mai stresez pentru fiecare așa zisă “întârziere”. Atunci au trecut problemele de sănătate și sistemul imunitar a devenit mai puternic, iar noi nu a trebuit să ne mai cărăm în fiecare vacanță cu farmacia după noi și să stăm cu inima cât un purice la fiecare tuse. Atunci au trecut încăpățânările fantastice din perioada 2-4 ani și au început să dea roade discuțiile și explicațiile interminabile pe care le purtam cu Ana încă de când era bebeluș.

Atunci a început copilul meu să înțeleagă că este respectat și ascultat.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!