Sari la conținut

Cel mai rapid mic dejun: quesadilla cu branza si ou

Micul dejun a fost mereu pentru mine ca un fel de examen pe care trebuie sa il dau la inceputul zilei. Trebuie sa fie bun la gust. Si consistent. Si sa nu contina zahar. Si sa se faca foarte rapid. Dar, mai ales si mai ales trebuie sa fie mancat de copii.

Ei bine, toate aceste conditii se dovedesc greu de respectat. Din aceasta cauza m-am bucurat enorm sa dau peste reteta de quesadilla cu branza si ou, pe care sa v-o prezint si voua.

 

Ingrediente:

Aveti nevoie de 2 oua, un bol mic cu branza rasa si doua tortilla. Si de maxim 5 minute, ca sa le preparati.

 

Mod de preparare

Tigaia este foarte importanta. Alegeti una de teflon care are diametrul exact cat tortilla. O puneti pe foc si turnati cateva picaturi de ulei, ca sa ungeti tigaia.

Trebuie sa aveti ouale batute si bolul cu branza rasa langa. Turnati oul in tigaie, ca si cum ati face omleta. Lasati un minut. Puneti deasupra jumatate din branza rasa si apoi acoperiti totul cu o tortilla.

Dupa un minut trebuie sa intoarceti, fara a rupe insa tortilla si oul cu branza lipite de ea. Pentru asta puteti folosi o farfurie: o puneti peste tigaie, intoarceti astfel incat tortilla sa cada in farfurie, lasati tortilla sa alunece din nou in tigaie.

Puneti iar pe foc. Adaugati restul de branza. Puneti cealalta tortilla deasupra. Lasati un minut. 

 

Mai jos, in video, veti vedea cat de simplu se face:

Gata, pofta mare!

Foto: 123rf.com

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!