Sari la conținut

Cel mai tânăr bolnav infectat cu coronavirus are 3 luni și a fost externat

În contextul crizei naționale și internaționale, cauzată de infecția cu coronavirus, faptele reale vin și ne arată că lucrurile nu sunt atât de negre precum le facem să pară.

O fetiță de numai 3 luni din Vietnam, de altfel cel mai tânăr pacient din lume infectat cu coronavirus, este în stare bună. Micuța a fost externată din spital și se află acasă, unde se recuperează.

Fetița locuiește în provincia Vinh Phuc din nordul Vietnamului și se pare că a  contactat virusul de la bunica ei, cu care a stat timp de 4 zile. Aceasta intrase anterior în contact cu un vecin de 25 de ani care se întorsese de la un training din orașul Wuhan, din China, de unde a și izbucnit epidemia.

Bebelușul a fost testat de două ori și de fiecare dată rezultatele au fost pozitive. În data de 11 februarie a fost internată împreună cu mama ei în Spitalul Național pentru Copii din Hanoi, capitala Vietnamului. A răspuns bine tratamentului, iar pe 14 și 17 februarie a fost testată din nou, iar rezultatele s-au dovedit a fi negative. Copilul a fost trimis acasă unde va sta în carantină mai multe zile.
Împreună cu fetița a stat în spital și mama ei care nu a fost infectată cu coronavirus. Ea a fost testată de 3 ori și de fiecare dată rezultatele au fost negative.

De asemenea, trebuie să știm că numărul infectărilor la copii este mic și nu există decese și că, mai mult, coronavirusul nu se transmite de la gravidă la făt.

Sursa

Photo: Three-month-old N.G.L. is under treatment at the Vietnam National Children’s Hospital in Hanoi, February, 2020. Photo: Tuoi Tre


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!