Sari la conținut

Cele mai bune metode pentru a trata constipația la copii

Un lucru care nu se menționează în cărțile de părințeală este constipația în rândul copiilor mici. Odată ce părintele crede că a reușit să treacă prin faza de schimbat scutecele bebelușului, problemele nu se termină acolo. La sfârșitul zilei, astfel de situații, la copiii mai mari, pot deveni și mai dificile.

Ce poți face, dacă micuțul tău se confruntă cu constipația?

Apă, apă, multă apă

Toată lumea are nevoie de apă. În afara menținerii pielii sănătoase, apa ajută, de asemenea, și la emininarea resturilor nefolositoare din corp.

Constipația este cauzată de deshidratarea colonului, așa că primul lucru, în această situație, este consumul de apă.

Modalitatea prin care te asiguri că puiul tău a băut suficientă apă, pe parcursul zilei, este să-i facilitezi accesul la apă. Cumpără-i un recipient colorat și încurajează-l să bea apă, pe parcursul întregii zile.

► Citeşte şi: Câtă apă trebuie să bea un copil de 1-3 ani

Suc de fructe cu efect diuretic (prune, mango sau pere)

Sunt copii cărora nu le place să bea apă sau pur și simplu nu o găsesc interesantă. Cu toate acestea, hidratarea este foarte importantă, mai ales când copilul este constipat. Dacă îți este greu să-l convingi pe micuțul tău să bea apă, oferă-i un suc de fructe din pere, mango sau prune. Anumite sucuri, precum cel din prune, conțin sorbitol, care ajută la constipație.

► Citeşte şi: Perele în alimentaţia bebeluşului. Când pot fi introduse şi ce beneficii aduc

Alimente bogate în fibre

Pe lângă consumul suficient de lichide, eliminarea constipației se poate face și prin creșterea aportului de fibre. Alimentele bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fructele și legumele sunt importante pentru sănătatea digestivă.

Alimente cu conținut ridicat de fibre, pe care i le poți oferi copilului tău, atunci când are probleme cu constipația:

  • Fructe, precum mere și pere
  • Legume, precum broccoli și mazăre
  • Cereale bogate în fibre (fulgi de tărâțe)
  • Toate tipurile de fasole
  • Pâine din cereale integrale

Eliminarea unor alimente din dieta copilului

Așa cum există anumite alimente care ajută în tratarea constipației, există și alimente pe care trebuie să le elimini din dieta copilului, în perioada în care el se confruntă cu constipația.

Alimentele lactate precum brânza și laptele, dar și dulciurile, trebuie eliminate din dieta micuțului tău. Așadar, pentru a-l ajuta pe cel mic să-și revină repede, trebuie să eviți mâncarea procesată și dulciurile.

Exerciții fizice

Atunci când corpul este în mișcare, intestinele funcționează corespunzător. Așadar, ai în vedere ca micuțul tău să facă exerciții fizice, indiferent dacă este vorba de sport, dans sau alergare ușoară.

Încurajează mersul regulat la baie

Unii copii sunt mai interesați de joaca cu prietenii lor decât să folosească baia, în mod regulat. Menținerea mișcărilor intestinale împiedică mișcarea regulată și poate provoca constipație. Încurajează-l pe cel mic să folosească toaleta cât mai des. Unul dintre cele mai bune momente pentru a face acest lucru este imediat după mănâncă.

► Citeşte şi: Beneficiile consumului de prune. De ce este bine pentru copii să mănânce prune

Lubrifiază pielea iritată

Când un copil este constipat, se poate simți inconfortabil și poate avea răni, atunci când folosește toaleta. Din cauza durerii, va evita să mai meargă la baie. Aplică o cremă lubrifiantă, pentru a-i calma pielea iritată.

Utilizează suplimente

Când copilul se confruntă cu constipație moderată sau gravă, el poate avea nevoie de suplimente. Discută cu medicul pentru a-ți recomanda un remediu împotriva constipației.

Administrează-i laxative copilului

Atunci când constipația unui copil este severă, este posibil să fie necesară administrarea laxativelor. Discută mai întâi cu medicul, înainte de a efectua procedurile.

► Citeşte şi: De ce apare constipația la copii și cum o putem trata

Constipația copilului este unul dintre acele subiecte despre care nimeni nu vrea să vorbească, însă aproape fiecare părinte se confruntă cu ea, la un moment dat. Cel mai bun mod pentru a face față constipației este să o previi. Cu multă apă, alimente bogate în fibre și tratament, copilul tău nu ar trebui să aibă nicio problemă cu mersul la baie.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!