Sari la conținut

Cine sunt profesorii care ne invata copiii?

Trei stiri, pe scurt, numai din ultimele trei zile si tinand cont de o singura sursa, Mediafax:

 

Fosta directoare a Liceului "Bolintineanu", condamnată la doi ani şi patru luni cu suspendare

"Potrivit rechizitorului procurorilor, în perioada mai-iunie 2013, Costica Vărzaru, în calitate de director al Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu", cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membră a comitetului de părinţi, a cerut şi primit bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa faţă de membrii comisiei de bacalaureat şi faţă de cadrele didactice cu atribuţii de supraveghere, în scopul promovării examenelor de către acei candidaţi.

Procurorii au arătat, în actul de sesizare a instanţei, că sumele de bani colectate urmau să fie date cadrelor didactice supraveghetoare, atât direct de către directoare, cât şi ascunse în pachete de ţigări, reviste sau ziare aflate pe catedrele din sălile de examinare" Mai mult aici

 

Profesor de la un liceu din Ploieşti, cercetat fiindcă ar fi luat mită de la elevi timp de cinci ani

"Potrivit unui comunicat dat publicităţii, luni, de Parchetul Tribunalului Prahova, profesorul Daniel Ionaşcu de la Liceul Tehnologic ”1 Mai” din Ploieşti este cercetat penal sub control judiciar, fiind acuzat că a pretins şi primit de la 47 de elevi whisky, cartuşe cu ţigări, bani, telefoane mobile sau componente de calculator (stick-uri de memorie, router wireless) pentru a nu-i lăsa corigenţi sau repetenţi. Mita ar fi fost primită în perioada 2010 - 29 ianuarie 2015.

Conform procurorilor, profesorul de fizică le dădea elevilor cheile autoturismului său, spunându-le unde este parcat, pentru ca aceştia să lase în maşină bunurile date ca mită." Mai mult aici

 

Profesorul de la UMF Iaşi arestat pentru tentativă de viol are un comportament sexual deviant

"Potrivit procurorilor DNA Iaşi, în 12 ianuarie profesorul Gheorghe Păduraru, coodonator al disciplinei Anatomie la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, i-a transmis unei studente în anul întâi la Facultatea de Farmacie că nu va promova examenul dacă nu va întreţine relaţii sexuale cu el, iar tânăra a refuzat propunerea dascălului.

Conform anchetatorilor, în 26 ianuarie profesorul Dumitru Păduraru i-a spus tinerei că nu a luat examenul în sesiunea de iarnă şi că pentru a-l promova în vară va trebui să aibă relaţii sexuale cu el pe tot parcursul semestrului al doilea.
 
”Te aştept în semestrul doi şi în fiecare săptămână, aranjată, frumuşică, cum eşti acum… Săptămânal, în semestrul doi te aştept”, i-ar fi spus tinerei profesorul Păduraru.
 
Tot în 26 ianuarie, profesorul a întrebat-o pe studentă dacă şi-a început viaţa sexuală şi ce culoare are lenjeria sa intimă." Mai mult aici

 

Si, bonus, o analiza a Ziarului Financiar:

Peste 50.000 de români au făcut o facultate, dar apar în statistici ca şomeri care nu au lucrat niciodată

"„Am avut situaţii de candidaţi aflaţi la a treia facultate sau candidaţi care au făcut o facultate şi un masterat şi care erau studenţi la un al doilea program de masterat şi care la 26- 27 de ani nu aveau deloc experienţă în muncă. O parte dintre aceştia nu reuşeau să se angajeze pentru că nu acceptau să înceapă un job de la zero după atâta şcoală, iar angajatorii nu le puteau oferi poziţii foarte complexe, ei neavând experienţă. Existau decalaje foarte mari între aşteptările tinerilor şi cele ale angajatorilor“, a spus Mirela Marinescu, Head of Executive Search în cadrul companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.

„Nivelul de pregătire a scăzut în ultimii ani, iar din 100 de aplicanţi care ar putea, teoretic, să acceadă la o poziţie de junior în cadrul companiei noastre, abia dacă alegem 10“, a spus Elvis Popovici, recruitment manager al producătorului de soluţii antivirus Bitdefender"

O statistică centralizată de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, arată că doar 13% din populaţia României din categoria 15-74 de ani au absolvit studii superioare, ceea ce ne plasează pe ultimul loc din Europa din acest punct de vedere. În acelaşi timp, în state precum Marea Britanie, Suedia sau Belgia, mai mult de 30% din populaţie au studii superioare, iar acest lucru se reflectă şi în capacitatea economiei de a plăti salarii de câteva ori mai mari decât în România". Mai mult aici.

 

Cum ne putem proteja copiii?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!