Sari la conținut

Clasa pregatitoare devine obligatorie. Cum am trecut noi prin asta

Daca aveti copii care implinesc 6 ani in 2016, trebuie sa stiti ca inscrierea in clasa pregatitoare a devenit obligatorie. Iata care a fost experienta mamicii-blogger Ana Maria Mitrus legata de acest subiect...

Incepand cu acest an, clasa pregatitoare devine obligatorie. Cu alte cuvinte, cuvinte copiii vor putea intra in clasa I doar dupa absolvirea clasei zero.

Noi am avut prima experienta cu clasa pregatitoare, acum vreo 5 ani, exact cand s-a introdus. Clasa zero era mai mult un experiment astfel incat parintii puteau opta intre a-si lasa copiii la gradi pentru grupa pregatitoare sau a-i inscrie la scoala pentru clasa zero. Imi aduc aminte ca era un haos general atunci, clasele nu erau inca amenajate pentru cei mici, invatatoarele erau sau nu erau specializate pentru noua programa, manuale nici vorba sa existe si in general nu se stia ce se va intampla maine. Asa ca decizia noastra a fost sa nu riscam, am mai ramas un an la gradi si nu cred ca puteam sa alegem o varianta mai fericita.

Dupa doi ani a venit timpul sa luam o noua decizie, de data aceasta pentru cea mica. Dupa ce ne-am sfatuit si intre noi, si cu ea dar si cu doamnele educatoare de la gradi si doamnele invatatoare din scoala, am hotarat ca e momentul sa fim putin vizionari si sa nu privim inapoi. Asa ca ne-am pregatit sufleteste pentru inscrierea la clasa zero. Andreea implinea 6 ani in noiembrie, dupa inceperea scolii adica, asa ca a trebuit sa mai indeplinim o formalitate, evaluare psihologica. Am facut-o si pe asta (de fapt Andreea a facut-o, nu noi :) ) si am depus emotionati dosarul.

In septembrie cand a inceput scoala, lucrurile au decurs foarte lin si din punctul meu de vedere, din nou, a fost cea mai buna decizie. De fapt a fost exact asa cum ar trebui sa fie, asa cum visam cu totii sa se desfasoare cursurile.

(…)

Citeste mai mult pe meseriadeparinte.ro!

Foto: Pixabay.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!