Sari la conținut

Conform Academiei Americane de Pediatrie, păduchii nu reprezintă un motiv întemeiat ca elevii să lipsească de la școală

Academia Americană de Pediatrie (AAP) spune că păduchii nu reprezintă un semn de igienă precară sau un pericol pentru sănătate și sfătuiește școlile să permită elevilor care au păduchi să rămână la orele de curs.

“Păduchii nu sunt o experiență prea placută, însă ei pot fi gestionați destul de usor și nu reprezintă un motiv pentru care un copil să lipsească de la școală", a declarat Dawn Nolt, autorul principal al raportului apărut în revista Pediatrics.

Conform AAP, controalele școlare au fost ineficiente în scăderea cazurilor de păduchi la copii.

Potrivit noului raport, tratamentele împotriva păduchilor precum șampoanele, loțiunile și alte produse aprobate de Food and Drug Administration cu piretroizi ar trebui să rămână tratamente de primă linie pentru păduchi.

Păduchii nu reprezintă un motiv de bucurie, dar nu se răspândesc atât de ușor. Ei nu sunt ca țânțarii. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spun că riscul cel mai mare apare în contactul direct cu persoana care are păduchi. Alte cauze posibile, dar rar întâlnite, includ contactul cu îmbrăcămintea, cum ar fi pălăriile și eșarfele sau obiectele personale, cum ar fi peria de păr.

“Igiena personală sau curățenia din casă sau din școală nu are de-a face cu păduchii”, spun CDC.

Păduchii preferă părul copiilor, deoarece firele lor sunt de obicei mai subțiri și mai drepte decât cele ale adulților.

Așadar, dacă micuțul tău a luat păduchi de la un coleg de clasă, nu ar trebui să te îngrijorezi că el nu are o igienă corespunzătoare, iar tratamentul împotriva păduchilor este destul de simplu de administrat.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!