Sari la conținut

Copiii cu stăpânire de sine devin adulți sănătoși. Cum să îți înveți copilul să se autocontroleze

Fiecare părinte își dorește ca puiul lui să ducă o viață cât mai lungă și cât mai sănătoasă. În afară de a le oferi mâncare bogată în nutrienți și de a le insufla obiceiuri sănătoase copiilor, părinții trebuie să-i învețe pe cei mici ce este autocontrolul. Copiii care știu să-și gestioneze controlul tind să devină adulți mai sănătoși, sugerează un studiu.

Cercetătorii au definit autocontrolul ca fiind capacitatea de a menține propriile gânduri, sentimente și comportamente. Autocontrolul este una dintre trăsăturile de personalitate care pregătește copilul atât pentru școală, cât și pentru viață.

Pentru studiu, cercetătorii au urmărit 1.000 de persoane din Noua Zeelandă, de la naștere până la vârsta de 45 de ani. Ei au descoperit că persoanele care aveau niveluri mai ridicate de autocontrol îmbătrâneau mai încet decât persoanele care nu aveai autocontrol. Corpurile și creierele s-au dovedit a fi mai sănătoase și biologic mai tinere.

Persoanele cu nivelul mai mare de autocontrol tind să facă față mai bine provocărilor de sănătate, financiare și sociale.

Autocontrolul în viața timpurie îți poate pregăti copilul pentru o îmbătrânire sănătoasă

Astăzi, mai mulți oameni îmbătrânesc și trăiesc mai mult cu boli legate de vârstă, a remarcat Leah Richmond-Rakerd, profesor asistent la Universitatea din Michigan, care este primul autor al studiului.

„Este important să identificăm modalități prin care să ajutăm indivizii să se pregătească cu succes pentru provocările vieții. Am descoperit că autocontrolul la începutul vieții poate ajuta oamenii să se pregătească pentru o îmbătrânire sănătoasă ”, a spus el.

Cum să-ți înveți copilul să se autocontroleze

Cu autocontrolul nu ne naștem, el este ceva pe care îl dobândim și îl perfecționăm pe măsură ce creștem. Majoritatea oamenilor pot fi învățați să-și exercite autocontrolul.

Iată câteva modalități de a-ți învăța copilul să se autocontroleze:

Discută des cu el despre acest subiect

Vorbește despre modul în care controlul de sine te-a ajutat să-ți îmbunătățești viața și să devii mai bună. Dă-i exemple despre când și cum ai obținut autocontrolul. Discutați mai des despre autocontrol.

Învață-ți copilul să rămână calm

Ce faci pentru a evita pierderea controlului, pentru a rămâne calm și pentru a face alegeri înțelepte? Împărtășește acest truc și puiului tău. Ori de câte ori este pe cale să-și piardă controlul, amintește-i să rămână calm.

Practică jocuri de autocontrol cu copilul

Jocurile care fac un copil să urmeze instrucțiunile sau tiparele, să asculte, să fie controlat și să facă schimbări pot fi o modalitate excelentă de a învăța copilul valoarea autocontrolului.

Îmbunătățește conștientizarea de sine a copilului

Ajută-l pe cel mic să înțeleagă lucrurile care tind să diminueze capacitatea lui de autocontrol. Poate că este vorba despre oboseala, stres, foame, plictiseală sau anxietate.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!