Sari la conținut

Ghid de joacă în zăpadă: Cât timp pot petrece copiii afară

Iarna este bucuria copiilor, iar distracţia în aer liber este în egală măsură necesară şi sănătoasă. În ceea ce-i priveşte pe părinţi, aceştia trebuie să ştie că timpul petrecut afară, iarna, depinde de vârsta copilului, temperatura şi intensitatea vântului.

Iată care sunt criteriile de bază:

În zilele cu vânt puternic temperatura mediului exterior este resimţită sub valoarea celei din termometre. În plus vântul este un real pericol pentru copiii mici, cu vârsta de până la un an.

Zona verde: în jur de zero grade
 
Copiii se pot juca, de obicei, confortabil în jurul acestei temperaturi. Cei care nu merg trebuie îmbrăcaţi bine, dar în niciun caz nu le acoperii nasul şi gura. Îndeamnă-i să stea cu guriţa închisă şi jucaţi-vă cu zăpadă fără probleme. Căciula, încălţările căduroase şi impermeabile, precum şi mănuşile de lână cu un deget sunt obligatorii. Cei care merg au liber la joacă, evident supravegheaţi şi, evident, în compania unui adult. Ai grijă să evaluezi corect temperatura - de exemplu cel care trage sania o să se simtă foarte bine în timp ce copilul, care STĂ în sanie, nu face mişcare ca să se încălzească.

Anotimpurile reci și vitamina D

Controlează-l cu degetul la ceafă. Este locul cel mai bun. Dacă este fiebinte și transpirat poate să fie nevoie să fie schimbat. Transpirată îl va face să-i fie frig foarte repede dacă se oprește din joacă.

Hidratarea este foarte importantă, pentru toți, cea mai bună soluție fiind un termos cu apă la temperatura de 18-20 de grade. Apa este necesară și pentru cei care stau și pentru cei care se joacă pentru ca este esențială pentru buna reglare a temperaturii corpului. Și nu întâmplător am spus apă, nu suc sau ceai îndulcit!
 

 

Între momentul în care au încetat din joacă şi până când ajung în casă nu trebuie să treacă mult timp. În niciun caz mai mult de 15-20 de minute pentru că după acest interval o să li se facă frig. Jucaţi-vă în drum spre casă! Sau cel mai bine, drumul spre casă trebuie să fie parte din joacă. 

Vacanța de iarnă, la munte
 
La această temperatură cei care nu merge pot sta afară circa 60 de minute, cei care se joacă şi se zbenguie în zăpadă nu mai mult de două ore. Dacă eşti la munte după două ore este necesară o pauză la temperatură confortabilă (18-20 de grade) de cel puţin 30 de minute şi eventual haine uscate.

Zona galbenă: în jur de -7, -10 grade
 
Este o temperatură unde este necesară prudența. Joaca este încă permisă, dar copilul care se joacă cu zăpadă inhalează aer rece. Fularul la gură este contraindicat. Recomandarea este că acesta să respire, pe cât posibil pe nas, iar intervalul de timp petrecut în aer liber să se reducă la cel mult 60 de minute pentru cei mari şi la 30 de minute pentru cei care nu merg.

Află mai multe despre bebelușul la patru luni
 
Zona roșie: sub -10° Celsius
 
Activităţile în aer liber şi ieşitul afară este contraindicat copiilor care nu merg. Cei care se pot juca o mai pot face, dar în nici un caz mai mult de 30 de minute.
 

 

Câteva sfaturi în plus:

- Sunt mai călduroase două bluze mai subțiri puse una peste alta, una de bumbac și alta de lână, decât un singur pulovăr gros.
- Nu-i pune prea mulți ciorapi în picioare. Piciorul trebuie să se poate mișca, dacă este imobilizat în gheață, din cauza ciorapilor groși o să-i fie frig.
- Crema de protecție solară este obligatorie în zilele însorite la munte.
- Asigură-te că cei mici poartă încălțămite care nu alunecă, cu talpă de cauciuc, care are model ce crește aderența.

Sursa: parenting.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!