Sari la conținut

Copilul tău a înghițit un dinte de lapte? Cât de periculos este acest lucru

Copilul își poate înghiți un dinte de lapte, fie în timpul unui eveniment sportiv, fie din simplă accidentare. Un dinte de lapte este suficient de mic ca să fie înghițit și acest lucru se poate întâmpla, fără ca micuțul tău să observe.

Ce este de făcut dacă micuțul tău înghite un dinte de lapte? Ar trebui să mergi cu el la doctor?

Dinții de lapte sunt digerabili și pot trece prin partea îngustă a tractului digestiv. Cu toate acestea, în cazul în care prichindelul tău a înghițit un dinte de lapte, monitorizează-l și mergi cu el la medic, dacă este nevoie.

► Citește și: Înghițirea obiectelor străine. Tot ceea ce ar trebui să știm

Ce se întâmplă atunci când copilul înghite un dinte de lapte?

Aproximativ 93% dintre obiectele străine înghițite intră în tractul gastrointestinal. Totuși, este esențial să soliciți asistență medicală dacă micuțul are oricare dintre următoarele simptome:

 • Dureri de gât sau piept
 • Dificultăți la înghițire
 • Vărsături
 • Durere abdominală
 • Febră
 • Sânge prezent în vărsături sau scaun

Înghițirea unui obiect străin, cum ar fi un dinte, este posibil să nu apară imediat la o radiografie și poate fi necesară o endoscopie.

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât tratamentul

Învață-ți copilul să te anunțe dacă simte că dintele este pe cale să cadă, astfel încât să-l poți ajuta.

► Citește și: Avertismentul medicilor, după creșterea bruscă a numărului de copii care înghit monede, magneți și baterii

Mestecarea poate declanșa o extracție. În timpul mesei, reamintește-i copilului să fie atent când mușcă, astfel încât să evite să înghită vreun dinte de lapte.

► Citește și: Atenție la jucăriile care conțin magneți! Avertisment emis de o mamă, după ce copilul ei a înghițit magneții dintr-o jucărie

Dacă puiul tău a înghițit un dinte de lapte, nu îți face griji, acesta ar trebui să fie digerat în 24 până la 48 de ore.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro