Sari la conținut

Coronavirus. Ce risc prezintă gravidele și bebelușii?

Vezi gGalerie foto

Gravidele și mamele reprezintă, poate, segmentele populației la care panica se poate instala cel mai ușor, în situații de criză precum aceasta - epidemia cauzată de coronavirus.

Ce spune Asociația Națională Perinatală, în acest sens?

Pe măsură ce comunitatea noastră se pregătește să facă față unui virus nou, trebuie să fim pregătiți - nu doar pentru virus, ci și pentru anxietățile și temerile oamenilor.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face în calitate de furnizori și avocați este de a oferi oamenilor informații. Când avem toate informatiile ne este mai ușor să luăm decizii în cunoștință de cauză.

DISCLAIMER: Imaginea globală a COVID-19 este o situație in schimbare, în evoluție și, deși ne vom strădui să rămânem cât mai actualizați, este posibil ca informațiile postate aici să nu reflecte cele mai recente știri și îndrumări practice.

Conform datelor publicate de The Lancet

* Riscul în sarcină și ransmiterea verticală (de la mamă la făt) a virusului este SCAZUTĂ
* Femeile însărcinate infectate cu COVID-19 au avut mai puține complicații și reacții adverse față de pacientele cu SARS-CoV-1
* Chiar și când mamele au fost infectate
NU a fost detectat nici un virus în:
- tampoanele nazofaringiene colectate de la copil
- lichidul amniotic
- sânge din cordonul ombilical
- lapte de sân
* Analiza patogenezei de către experți previzionează că cel mai probabil coronavirusul nu poate fi transmis de la mamă la făt în timpul sarcinii.
* Din cauza riscului de a dezvolta pneumonie severă, femeile însărcinate și nou-născuții ar trebui să fie considerate populații cu risc major.
* În cazul prezentei infecții: caracteristicile clinice raportate la gravide cu infecție confirmată de COVID-19 sunt similare cu cele raportate la persoanele care nu sunt gravide. (tuse, febră, dificultate în respirație)
*Continuă să îți alăptezi bebelușul, chiar dacă ești bolnavă. Laptele îl apără de multe boli.
* Surse de incredere:
- CDC: 2019 Novel Coronavirus
- The Lancet: COVID-19 and pregnancy
- MotherToBaby: Coronavirus
- WHO: Emerging respiratory viruses

Sursa

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!