Sari la conținut

Cum arată cea mai căutată grădiniță din lume. Fără pereți și cu loc de alergat pe acoperiș

Vezi gGalerie foto

Cine nu ar vrea să meargă la o grădiniță concepută ca un loc de joacă, de la prima treaptă și până la acoperiș? Unde pereții clasici au fost înlocuiți cu panouri glisante, iar accesul la etaj se poate face și cățărându-te prin copaci? Deși sună ca o poveste, această grădiniță chiar există, iar părinții copiilor înscriși aici își doresc oricând să facă schimb de locuri cu prichindeii lor.

Construită aproape de Tokyo, Fuji Kindergarten este considerată a fi una dintre cele mai bune grădinițe din lume. Fără niciun fel de dubiu… locul reprezintă visul oricărui prichindel. Ba chiar și al oricărui părinte, căci nu există adult care să nu-și dorească să mai fie, măcar pentru o singură zi, copil! Revenind la grădinița japoneză, clădirea are un concept aparte: fără pereți, cu spații generoase în care copiii pot alerga toată ziua.

Takaharu Tezuka este arhitectul care a conceput planurile pentru această grădiniță și a plecat de la ideea de a realiza locul perfect în care cei mici să poată avea acces la toate activitățile posibile pe care și le doresc. De fapt, cei care l-au inspirat în urmă cu 9 ani, au fost chiar copiii lui, o fetiță și un băiețel. “Gândește ca un copil!” a fost deviza care l-a ghidat pe Tezuka. Astfel, conceptul japonezului s-a transformat într-o clădire specială, ovală, pe al cărei acoperiș cei mici pot alerga în voie. Nu exista pereți clasici, ci doar panouri glisante care le permit celor mici să schimbe ambientul oricând își doresc. Chiar și scările sunt speciale: pe lângă treptele clasice, există arbori în care cei mici se pot cățăra după pofta inimii. Bineînțes, sub supravegherea educatorilor și cu căști de protecție, special concepute pentru ei, care să-i ferească de eventualele accidente.

Deși pare mai degrabă un loc de joacă uriaș, la Fuji Kindergarten se și învață. În joacă, căci sistemul educațional aplicat este unul Montessori. Prin urmare, cei mici se pot juca cu orice, chiar și cu mobila care este special concepută pentru a fi mutată oricând, căci a fost confecționată dintr-un anumit tip de lemn, foarte ușor.
Intră în galeria foto pentru a vedea mai multe imagini cu cea mai dorită grădiniță din lume.

Foto: ideas.ted.com

Nu-i așa că ți-ai dori să fii, din nou, copil?!

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro