Sari la conținut

Cum contribuie jucăriile la dezvoltarea copilului de 5 ani

Este important să alegi jucăriile potrivite pentru copilul în funcție de vârsta lui. Joaca este importantă pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului, în special la începutul copilăriei. Cei mici au nevoie să se distreze și să învețe să împărtășească jucăriile lor preferate într-un mod sănătos.

Jucăriile pentru copilul de 5 ani trebuie să îndeplinească anumite aspecte care să îi permită să aibă o mai bună dezvoltare cognitivă, socială și fizică.

Importanța jucăriilor pentru copilul de 5 ani

Pentru copilul de 5 ani trebuie să cauți jucării care să-i permită dezvoltarea creativității și a imaginației. Jucării pentru copilul de 5 ani trebuie să fie distractive, dar și educative în același timp.

Este bine ca prichindelul de această vârstă să aibă jucării care să permită dezvoltarea abilităților motorii.

Cele mai bune jucării pentru copilul de 5 ani

Prin natura lor, copiii se distrează de minune când simt că pot concura cu prietenii lor sau când își pot pune abilitățile la încercare. Jocurile de societate care permit mai mult de un jucător sunt perfecte pentru copiii de această vârstă.

Jocurile pe care copiii le pot juca în aer liber sunt de asemenea foarte potrivite.

Trotineta

Trotinetele sunt jucării excelente pentru copiii de 5 ani. La această vârstă, copiii au o supraabundență de energie, iar trotinetele îi ajută să își consume energia.

Puzzle

Puzzle-urile sunt foarte distractive și contribuie la dezvoltarea logicii, o abilitate pe care copiii o folosesc atunci când își dau seama unde să plaseze piesele pentru a finaliza puzzle-ul. Până la vârsta de 5 ani, copiii pot pune cap la cap puzzle-uri cu mai mult de 50 de piese.

Jocurile de memorie

Jocurile de memorie sunt excelente pentru stimularea dezvoltării abilităților motorii și cognitive.

Pian de jucărie

Pianele de jucărie pot ajuta copiii să-și dezvolte latura culturală și creativă. În acest fel, ei pot descoperi o posibilă pasiune pentru muzică.

Jucăriile evoluează constant și sunt din ce în ce mai sofisticate. Cu toate acestea, scopul lor continuă să fie același: să permită copiilor să se distreze într-un mod sănătos.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!