Sari la conținut

Cum crești un copil fericit? Iată 5 sfaturi

Mulți părinți sunt din ce în ce mai îngrijorați că micuții lor nu cresc fericiți. Nu este important doar faptul că ce mici se descurcă bine la școală sau că sunt capabili să îndeplinească anumite sarcini, ci este important ca ei să crească fericiți.

Specialiștii cred că cei mici, ba chiar și adulții, pot fi învățați să fie fericiți. Dacă mediul în care un copil crește emană fericire, atunci și el va fi fericit.

Copiii trebuie să simtă că sunt ascultați încă din primele luni de viață. În plus, fericirea nu constă în a-i oferi copilului cele mai frumoase sau cele mai scumpe jucării, ci este vorba despre oferirea sentimentului de încredere, siguranță și comunicarea cu cel mic. Părinții trebuie să-și susțină întotdeauna copiii, astfel încât ei să simtă că au sprijin și că se pot baza pe părinții lor, în orice situație.

Ce trebuie să faci, pentru ca prichindelul tău să crească fericit?

Comunică des cu el

Părinții trebuie să comunice zilnic cu copiii lor, încă de când aceștia sunt foarte mici. Trebuie să vorbești cu copilul despre cum a decurs ziua lui la grădiniță sau la școală și să empatizezi cu el atunci când întâmpină dificultăți. O idee bună este să alegi ora cinei pentru a-ți încuraja copilul să-ți povestească despre ziua pe care a avut-o.

Încurajează-ți copilul să-și exprime emoțiile și sentimentele

Pentru ca cei mici să fie fericiți, trebuie să își exprime sentimentele și emoțiile. Ei nu ar trebui să-și exprime doar emoțiile pozitive, ci ar trebui să li se permită să-și exprime atât frustrările, cât și momentele de furie. Când copilul și-a eliberat toate sentimentele și emoțiile, ajută-l să găsească soluții utile.

Stabiliți împreună limite

Doar pentru că părinții vor ca prichindeii lor să fie fericiți, acest lucru nu înseamnă că cei mici pot face tot ce vor. Copiii trebuie învățați cum să se comporte, dar și cum să-și accepte problemele și să știe cum să reacționeze la ele. Copiii fericiți au o atitudine constructivă și pozitivă.

Creșterea un copil fericit implică empatie

Este foarte important ca cei mici să învețe să se pună în locul celorlalți. De asemenea, copiii trebuie să învețe să-i ajute pe cei din jur și să fie recunoscători și să prețuiască tot ceea ce au.

Prețuiește-ți copilul

Nu-ți compara copilul cu alți copii, pentru că fiecare copil are propria personalitate. Dacă alegi să-ți critici copilul, critica ta ar trebui să fie întotdeauna pozitivă și constructivă, pentru a-ți încuraja și motiva micuțul să se schimbe în bine.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!