Sari la conținut

Cum îmi încurajez copiii să spună DA sportului

Eu merg la sala de vreo 3 ori pe săptămână şi, cu siguranţă, dacă nu aş avea 2 copii şi o viaţă gravitând în jurul lor, aş fi acolo zilnic. Şi aş face step aerobic până nu aş mai putea, că nimic nu mă relaxează, şi tonifiază, şi încarcă de bine, că ţopăitul pe coregrafii de step.

Puterea exemplului

Teoretic, n-am timp pentru sport, practic, îmi găsesc. Şi copiii mei văd că merg cu regularitate la sală, chit că sunt nedormita, chit că afară plouă, ninge, sau ne topim la 40 de grade.

Atunci, prind şi ei drag de sport. Puterea exemplului e cea mai importantă! Nu te aştepta că puiul tău să fie mare amator de mişcare, dacă te vede că stai mai mult între patru pereţi, tolănit pe canapea, cu ochii în telefon, laptop sau televizor. Spre asta va tinde şi el.
În cazul nostru, bebe Aris e obişnuit cu ţopăitul încă de pe vremea când era în burtica şi mergeam amândoi la sala aproape zilnic. Cât despre Albert, îl iau cu mine la sport de ani buni. Mai ales în vacanţe, e mereu prezent. Au fost perioade în care eu mergeam aerobic, el la înot. Orele noastre începeau şi se terminau simultan.

 

(…)

Citește mai mult pe www.ruxandraluca.ro!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!