Sari la conținut

Cum redeschid 6 țări școlile, cu verificarea temperaturii elevilor, ore în aer liber și bănci distanțate

Când pandemia de coronavirus ne-a lovit pe toți, școlile din întreaga lume și-au închis ușile pentru a ajuta la încetinirea răspândirii virusului, decizie care a afectat 1,4 miliarde de elevi și studenți din întreaga lume.

Va mai trece o perioadă bună de timp înainte ca școlile să se redeschidă în multe țări. Acolo unde ratele de infecție au scăzut semnificativ, școlile încep să țină din nou cursuri. În școlile respective se iau o serie de măsuri de precauție pentru a putea face acest lucru în siguranță.

► Citește și: Președintele Klaus Iohannis: Gradinițele, școlile și universitățile NU se vor mai deschide

La începutul săptămânii, scoala s-a redeschis în Israel pentru copiii cu nevoi speciale, elevi în clasa întâi până la a treia și elevi de liceu. Au fost ținute deja cursuri în Norvegia, Japonia, Danemarca, China și Taiwan.

Copiii s-au întors la școală și s-au adaptat la o nouă realitate. Li se ia zilnic temperatura înainte de a intra în sala de clasă. Unele școli au spații între bănci la o distanță de 6 metri una față de cealaltă. Când este posibil, profesorii își țin orele afară, în aer liber.

În SUA, multe școli rămân închise pe tot parcursul anului. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au emis linii directoare preliminare, care includ închiderea cafenelelor, anularea evenimentelor sportive și excursiile.

► Citește și: Oare o să rezistăm până în septembrie?

Atât SUA cât și alte țări vor lua, probabil, aceleași măsuri ca Danemarca, Japonia, Norvegia, China, Israel și Taiwan. Iată ce fac aceste țări pentru a-și păstra elevii în siguranță.

Băncile sunt poziționate la distanță de 6 metri una față de cealaltă, iar părinților nu le mai este permis accesul în școli.

În Danemarca, elevii folosesc diferite intrări ale școlilor pentru a preveni aglomerarea, iar părinții nu au voie să între în școală.

În Israel, elevilor nu li se permite contactul fizic cu colegii sau cu personalul școlii.

Elevilor li se verifică temperatura la intrarea în școală.

În Beijing, elevii trebuie să completeze un sondaj pe o aplicație care calculează riscul de infectare al unei persoane. Ei pot intra în școli numai dacă aplicația indică faptul că starea lor de sănătate este bună.

Unii elevi din Beijing au primit, de asemenea, termometre și li se cere să-și verifice temperatura de două ori pe zi, în timp ce sunt la școală.

În Israel, părinții trebuie să semneze un formular care să confirme că elevii nu au coronavirus. Dacă un membru al familiei are COVID-19, atunci copilul nu are voie să meargă la școală.

În Danemarca, profesorii țin câteva ore în aer liber, iar locurile de joacă sunt închise.

Copiii trebuie să se spele pe mâini la fiecare oră și să poarte măști.

În Danemarca, școlile au instalat chiuvete în afara clădirilor, iar elevii trebuie să se spele pe mâini cel puțin o dată pe oră.

Unele școli din Taiwan au cerut elevilor să poarte măști tot timpul, potrivit Taiwan News.

Grupurile de elevi din clase sunt mai mici acum.

În unele zone din Danemarca, unde o clasă medie avea 20 de copii, a fost împărțită în două sau trei grupuri mai mici.

În Norvegia, copiii își petrec ziua în grupuri de trei sau șase, în funcție de vârstă.

Unele școli au camere pentru a izola elevii care au febră.

În Shanghai, unele școli au conceput cemere pentru izolarea elevilor cu febră.

Personalul școlii dezinfectează jucăriile si sălile de clasă de două ori pe zi.

În Norvegia, membrii personalului din școli dezinfectează sălile de clasă și jucăriile de două ori pe zi pentru a preveni răspândirea virusului, potrivit The Guardian. Copiii nu mai au voie să aducă jucării de acasă, iar școlile au interzis jucăriile care nu pot si curățate ușor, precum jucăriile de pluș.

În Israel, copiii nu au voie să împrumute cărți de la biblioteca școlară, să împartă mâncare cu ceilalți copii, să împrumute creioane altor colegi sau să se joace jocuri care implică atingerea.

Copiii își igienizează mâinile și încălțămintea înainte de a intra în școală.

În Taiwan, elevii se spală pe mâini înaintea fiecărei ore de curs și își igienizează pantofii dimineața când ajung la școală, informeaza Gazeta din Monreal.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!