Sari la conținut

Cum să crești din fiul tău un bărbat adevărat?

Avem nevoie din ce în ce mai mult de bărbați curajoși, îndrăzneți, capabili să ia decizii, să acționeze și să fie responsabili pentru cuvântul lor. Bărbați care să rămână și la bine și la rău până la capăt într-o familie și să nu dea bir cu fugiții imediat după ce se naște un copil pentru că, vezi Doamne, el nu era pregătit. Ne dorim soți de încredere și parteneri adevărați pentru fiicele noastre, care să le protejeze și să le fie alături, uitându-se împreună în aceeași direcție și trăgând amândoi la aceeași căruță, numită familie.

Dar, auzim tot mai des că bărbații moderni sunt mai degrabă niște „prințesici răsfățate și capricioase”și nu se încadrează deloc în imaginea standard a masculinității cu care ne-am obișnuit de mici. Dar oare nu noi ne educăm băieții? Oare nu noi suntem primii responsabili de evoluția lor?

Și atunci cum să creștem un bărbat adevărat dintr-un băiețel mic și drăgălaș pe care îți vine să-l mănânci, nu alta?

Mama – un rol important!

Mama este prima femeie din viața unui băiat. Modul în care își va construi relațiile cu sexul opus în viitor depinde de contactul cu ea. Iar cea care i-a dat viață nu trebuie decât să-l iubească. Este cea mai importantă comoară și cel mai frumos cadou de la mama. Mama trebuie să-și deschidă brațele atunci când fiul ei vine pentru sprijin, când plânge sau când îi împărtășește problemele.

Fii tu însăți, o femeie caldă, vulnerabilă, sensibilă, așa cum ești. Prin tine, băiatul face cunoștință cu lumea feminină, va ști că o femeie trebuie ajutată, protejată si iubită.

Respectul pentru o femeie

Impresia unui bărbat se strică instantaneu atunci când nu respectă sexul frumos. Pentru a preveni acest lucru, un băiat trebuie să fie obișnuit cu exemple pozitive încă din copilărie. Respectul pentru o femeie începe cu familia, când tatăl o iubește pe mama, o ajută la treburile casnice, îi aduce flori, îi face complimente, o protejează, o lasă să se odihnească și nu ridică mâna împotriva ei. Numai în acest fel copilul va înțelege că acest model de comportament este corect și el însuși va trata femeile în consecință.

Citește mai mult pe taticool.eu
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!