Sari la conținut

Cum să îți ții copilul ocupat cu folos, în vacanța de iarnă. 8 sfaturi utile

Din păcate, sărbătorile de iarnă nu prea mai sunt despre liniște, recunoștință și magia care ar trebui să ne intre tuturor în suflet, ci despre liste de cumpărături de bifat, casă de aranjat și task-uri de îndeplinit. Și, în tot acest haos, trebuie să ne și petrecem timpul cu micuții noștri, mai ales că au și ei câteva zile libere de sărbători. Cum facem față cu brio haosului? Cum să ne ținem copiii angrenați în diverse activități nu doar educative, ci și interesante pentru ei? Iată ce vă propunem noi:

Felicitări de mulțumire – Propune-i prichindelului să se gândească la persoanele pe care le îndrăgește cel mai tare și, mai ales, la motivele care stau în spatele acestor sentimente frumoase. Apoi, scrieți împreună felicitări pentru fiecare în parte, în care să transmiteți mulțumiri pentru ce au făcut pentru micuț, de-a lungul timpului.

Împreună la cumpărături – Decât să ne facem griji unde și cu cine lăsăm copilul, cât noi avem de umblat prin magazine, mai bine ln luam cu noi. Știm, s-ar putea să dureze un pic mai mult întreaga activitate, însă ne putem folosi de timp pentru a oferi puțină educație financiară piciului; îi putem explica valoarea banului, ce sunt reducerile și cum să economisim corespunzător.

Gătiți împreună – Un mic ajutor nu a stricat niciodată nimănui, nu? Chiar dacă prichindelul poate avea dexteritatea unui melc și necesită un pic mai multă răbdare, din partea ta, încurajează-l să gătiți împreună. Că îți aduce ouăle din frigider, că te ajută să adaugi făina pentru aluatul prăjiturilor... orice îl poate ține ocupat este binevenit, nu?

► Citește și 7 idei de activități (aproape) gratis, pe care să le încercați în vacanță

Ieșiți împreună la aer – Deși vi se pare că la câte treburi aveți de făcut, numai de plimbări nu vă arde, vă recomandăm să țineți, totuși, cont de sfatul nostru.Chiar și 20 de minute petrecute în aer liber, fără să faceți nimic, vă relaxează și vă ajută să suportați mai ușor haosul acestei perioade. Și, în plus, îl vor și ajuta pe prichindel să își consume energia în mos sănătos.

Încurajează-l să citească – Lumea cărților este extrem de savuroasă, dacă reușești să devii parte din ea. Încurajează-ți copilul să citească povești potrivite vârstei lui (sau, dacă încă nu a învățat să citească, să privească la cărțile illustrative) și vei vedea că vei avea și tu parte de puțină liniște, în tot acest timp.

Lasă-i timp și pentru ecrane – Explică-I faptul că, dacă își va petrece timpul citind, ajutându-te la treburile gospodărești și însoțindu-te la cumpărături, va avea parte și de timp pentru tabletă, telefon sau televizor. Puțină tehnologie nu a omorât pe nimeni; important este să fie, însă, cu măsură.

Tu ce alte idei mai ai pentru această perioadă?


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!