Sari la conținut

Trucuri la îndemână: Cum să limitezi timpul de tabletă

Cea mai mare încercare a părinţilor de astăzi este de a-i ţine pe copii cât mai puţin „legaţi” de tableta. Există intra-adevar mii de aplicaţii şi jocuri interesante, însă în cele din urmă, tableta este un dispozitiv electronic care le oboseşte ochii şi îi ţine departe de viaţă reală. Timpul petrecut în fata tabletei trebuie limitat. Fiecare părinte alege limita însă o limită de 1-2 ore pe zi este considerată una în zona de siguranţă pentru sănătatea fizică şi emoţională a copilului.

Iată mai jos câteva trucuri care te vor ajuta să îl ţii pe copil departe de tabletă:

Ţine o „hartă de recompense” şi adăugă un abţibild de fiecare dată când copilul tău face ceva bun în casă. De exemplu, dacă îşi adună jucăriile, va fi răsplătit cu 30 de minute în plus la tableta. Sau dacă mănâncă fără nazuri la masa de seară, primeşte un plus de 15 minute la tableta. Ai grijă însă să nu depăşească maximul de timp alocat pentru tableta, care ar trebui să se situeze în jur de 2 ore.

Păstrează o pungă secretă cu lucruri interesante. Când copilul începe să se plângă că se plictiseşte şi că vrea să se joace pe tableta, îndreaptă-i atenţia către alte activităţi. Tine într-un loc special câteva cărţi de colorat, cărţi de joc sau materiale de bricolaj ca să îl faci să se concentreze pe ceva nou. De multe ori copiii se plictisesc şi joacă pe tableta este cea mai uşoară formă de distracţie pentru ei. Pungă secretă te va ajuta întotdeauna să îl faci să îşi folosească imaginaţia şi să înveţe lucruri noi.

►Citește și Cum limitezi timpul la TV sau la tabletă? Regula celor 5 minute nu mai este valabilă

Setări de control parental

Multe tablete noi au setări de control parental care setează limitele în care copilul se poate juca în fiecare zi. Când timpul a trecut, copilul primeşte un mesaj „Timpul a expirat” şi este scos din joc.

Dacă tableta nu este echipată cu aceste setări, există aplicaţii foarte bune care funcţionează în acelaşi mod. Screen Time Parental Control App pentru Android tine şi un jurnal despre cât de mult s-a jucat copilul în fiecare zi.

Nu o vede, nu îi trebuie

Ţine tableta sau telefonul mobil într-un loc în care copilul nu o poate vedea sau accesa. Dacă o vede, poate începe să se lamenteze şi să plângă. Este ca şi cum i-ai flutura în faţă o bucată de ciocolată pe care nu are voie să o manace. Dacă o vede, îi trebuie. Pune-o deoparte.

Păstrează o rutină

Spune-i că are voie să se joace o oră în fiecare zi. După masa de seară, când şi-a făcut temele, fără excepţii. Fă un program zilnic şi ţine-l pe frigider ca reminder.

Când este vorba de tehnologie şi copii, metodă care funcţionează este să setezi limite şi să găseşti echilibrul.

Sursa: Savy Sassy Moms

Tu ce metode ai aplicat şi ai avut succes cu ele?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!