Sari la conținut

Cum să-ți înveți copilul să fie independent, într-un mod subtil

Deși există multe lecții valoroase pe care un părinte le poate aplica copilului său, puterea independenței este una dintre cele mai valoroase lecții. Copiii apelează adesea la părinții lor pentru rezolvarea problemelor pe care le întâmpină, ceea ce poate duce la codependență, provocând astfel o lipsă a propriei independențe.

Învățarea copilului de la o vârstă fragedă de a fi independent poate fi extrem de benefică pentru bunăstarea și viitorul acestuia.

Bright Side a identificat câteva sfaturi pe care părinții le pot utiliza pentru a-și crește copiii spre a deveni independenți. Iată despre ce sfaturi este vorba:

Roagă-ți copilul să te direcționeze către mașină sau către casă

Încurajează-ți copilul să te conducă la mașină sau acasă, pentru a-și dezvolta abilitățile de navigare și de memorie. De asemenea, acest lucru îl poate ajuta să-și dezvolte independența și încrederea în propria persoană.

Asigură-te că micuțul tău își cunoaște numele și prenumele

Există copii care nu își cunosc prenumele, deoarece acasă mereu sunt strigați după poreclă sau după alint. Pregătește-ți copilul pentru școală și învață-l adresa unde locuiește, numărul de telefon de acasă și numele său complet.

Încearcă să nu-i amintești prea des copilului ce sarcini are de îndeplinit

Dacă îți cicălești prea des copilul, nu vei face decât să îl încurajezi să fie și mai dependent de tine. Încearcă să eviți să-i spui lucruri precum: "Nu uita să speli vasele, dacă vrei să ai mai mult timp pentru joacă". În schimb, ceea ce poți să faci este să-i dai indicații o singură dată copilului, apoi să-i oferi șansa să-ți dovedească faptul că poate fi independent.

Încurajează jocul independent

Îți poți încuraja copilul să se joace singur încă de la vârsta de 1 an. Începe prin a-l lăsa câteva minute singur în camera lui sau prin a-l aduce cu tine la bucătărie în timp ce pregătești masa. Oferă-i copilului un bol și câteva tacâmuri cu care se poate juca.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!