Sari la conținut

Dar azi de ce mergem la școală? Bilanțul unei săptămâni fără educație

În această dimineață, am mers la școală. Mi-am luat copilul zgribulit și l-am dus la cursuri. Azi se țin ore, după o săptămână în care nu s-a făcut nimic.

În această dimineață, au fost -5 grade. Când am ieșit din casă, atât arăta termometrul. Aproape la fel ca lunea trecută. Atunci fulguia puțin. Acum nu. Dar acum, pe străzi, e mai multă zăpadă decât lunea trecută. Pentru că drumarii încă nu au reușit să le deszăpezească.

De ce azi mergem la școală? Pe bune, de ce lunea asta e diferită de lunea trecută?

Toată săptămâna trecută, școlile au fost închise în București. În exact aceleași condiții, în Germania s-au ținut ore.

Mesajul unei cititoare, pe care vă rog să-l citiți cu atenție:

Alexandra Vieru: „Locuiesc cu fiul meu în Germania, e clasa a 2a, și azi sunt aceleași temperaturi ca și în București. Nu s-a pus problema că se închid școlile sub nici o formă, copiii ajung la școală și au aceleași activități ca în fiecare luni! Toți sunt mai gros îmbrăcați, dar fericiți că se revăd după weekend! Nemții nu au închis școlile pe motiv că ei nu doresc ca elevii să piardă materii importante din programă! Aici dacă copilul nu a ajuns la școală într-o zi(nemotivat)- la ora 8, păi la 8.15, te sună de la secretariat să te întrebe ce se întâmplă și la 8,30 vine în fața ușii un polițist să escorteze copilul la școală! Școala e obligatorie! Am auzit cazuri când nu a sunat ceasul și la 8.30 cineva era în fața ușii!”

Mda, deși au aceeași climă, nemții au altă mentalitate. Italienii, cu altă climă, au fost, însă, ca noi. Deci să zicem că… nouă ne place mai mult… cu soare.

În fine, în București, doamna primar a decis ca toată săptămâna trecută școlile să fie închise. Joi și vineri am fost întâmpinați cu mult soare, dar… ce rost mai avea să faci școală doar două zile?!

(...)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!