Sari la conținut

De ce copilul devine rău doar în preajma mamei

Copilul tău este cel mai drăguț îngeraș când este cu tatăl lui, cu bunica sau cu copiii la locul de joacă, însă atunci când este cu tine, oh, apare începutul de tantrumuri infinite. Dacă ți se pare cunoscut și dacă te întrebi „Ce fac eu greșit?” încetează să-ți faci gânduri negative: nu este vorba că ai fi greșit cu ceva. Copiii au motivele lor, iar aceste motive sunt de fapt bune.

Iată de ce copiii au tendința de a se comporta greșit când mama este în preajmă și hai să aflăm ce spun specialiștii.

Un tantrum este un mod de comunicare al copilului cu mămica prin care vrea să transmită mesajul: „Am nevoie de tine, mami!”
Dacă discursul copilului tău nu este atât de elaborat, este destul de firesc ca el să încerce să îți atragă atenția.

Pentru orice copil, mama lor este sursa în care își satisfac nevoile de bază, fie că acestea sunt mâncarea sau siguranța, de aceea devin mai emoționali când mama este în preajmă.

Iată cum explică acest fenomen un expert în educație parentală și educație, Dr. Ann Corwin:

„Mamele simbolizează nevoile copiilor și, biologic, copiii sunt conectați să asocieze nevoia de hrană și supraviețuire cu mama lor. Acesta este motivul pentru care copiii își vor escalada comportamentul pentru a obține atenția (o conexiune) de la mama lor în orice fel pot. Tații, pe de alta parte, simbolizează încrederea, asumându-și riscuri și joaca pentru copii. Deci copiii nu sunt atât de disperați de atenția primită de la tătici, deoarece nu este un atașament de supraviețuire înnăscut."


Ești zona de confort a copilului tău.

Copiii nu au tendința să-și arate întreaga gamă de emoții cu oamenii în care nu au încredere. Dacă ai impresia că micuțul tău păstrează „răul cel mai mare” pentru tine, mămica lui, acest lucru nu este adevărat. Te „onorează” cu atâta răbdare și plâns, pentru că așa îți arată că are încredere în tine și că se simte în siguranță când ești aproape. Așadar, acțiunea poate fi, de fapt, modul în care copilul tău spune: „Mă simt în siguranță și confortabil când sunt cu tine, mami.”

Iată ce poți face, dacă piciul tău își păstrează toate tantrumurile exclusiv pentru tine.
Am aflat că nu este de fapt un lucru rău atunci când copilul tău acționează în fața ta. Dar ar trebui să îi tolerezi în mod tăcut comportamentul lui greșit? Experții cred că nu ar trebui. Iată câteva modalități de a-ți învăța copilul cum să fie mai drăguț cu tine și să îți mențină nervii intacți.

  • Acceptă tantrumurile copilului tău și nu le lua personal. Acordă-i copilului tău timp și spațiu când are un tantrum, asigură-te doar că nu se rănește pe el sau pe altcineva.
  • Oferă-i copilului tău șansa să se descarce. Dacă prichindelul tău se duce la grădiniță sau la școală, el trebuie să fie „bun” toată ziua și să fie el însuși când se întoarce acasă. Asta este tot ceea ce are nevoie. Un tantrum poate fi înlăturat prin diferite activități. Trebui doar să-i oferi copilului câteva alternative: puțină mișcare în aer liber, jucatul în parc sau poate câteva desene sau citirea unei povestioare.
  • Deleagă o parte din treburi partenerului tău. Dacă micuțul tău comunică cu tăticul mai puțin decât cu tine, este posibil să-l trateze pe tătic „mai bine”. Din când în când, cere-i partenerului să-i facă baie copilul sau să-l hrănească, în cazul în care consideri că urmează să apară un nou tantrum.
  • Vorbește cu copilul tau și explică-i cum te simți, dacă este suficient de mare ca să înțeleagă. Ajută-ți copilul să înțeleagă că mami este întotdeauna acolo pentru a-l mângâia și a-l sprijini, dar are și ea sentimente și trebuie respectată.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!