Sari la conținut

De ce își mănâncă copilul mucișorii și cum poate renunța la acest obicei

Cu siguranță, nu există vreun copil pe lumea aceasta care să nu fi încercat măcar o dată să-și mănânce mucișorii. Cei mici dezvoltă tot felul de obiceiuri, însă mâncatul mucișorilor este unul dintre obiceiurile la care prichindelul tău ar trebui să renunțe.

Majoritatea copiilor învață că acest obicei este inacceptabil din punct de vedere social și, treptat, vor începe să renunțe la el.

Orice modalitate ai alege pentru a-l face pe micuțul tău să renunțe la acest obicei, este important să nu-l faci să se simtă rușinat. Mâncatul mucișorilor la copii este o fază atât de normală care face parte din dezvoltarea lor. Atâta timp cât copiii au nas și degete, ei vor avea tendința să-și mănânce mucișorii.

De ce își mănâncă copiii mucișorii?

Copiii își mănâncă mucișorii din curiozitate și o fac pentru că le place. Alți copii adoptă acest obicei pentru că-și văd colegii și prietenii că fac lucrul acesta sau își mănâncă mucișorii pentru că sunt anxioși.

Din punct de vedere al sănătății copilului care are acest obicei, se pare că nu există niciun risc. Oamenii de știință și medicii au sugerat că mâncatul mucișorilor la copii îi ajută la întărirea sistemului imunitar.

Un profesor canadian a făcut un interviu cu CTV-Saskatoon, împărtășindu-și teoria despre mâncatul mucișorilor la copii. Scott Napper de la Universitatea din Saskatchewan explică că mucusul din nasul nostru este plin de bacterii, iar mâncatul mucusului care conține bacterii ar putea ajuta la construirea imunității. Nu au existat studii confirmate, dar este o teorie destul de interesantă.

Cum încurajăm copilul să renunțe la acest obicei?

Scopul este să nu faci copilul să se simtă rușinat, mai ales pentru un astfel de obicei care este, până la urmă, un obicei natural. Dacă micuțul tău produce mult mucus, acest lucru ar putea însemna că are unele alergii sau alte probleme nazale care trebuie rezolvate.

Încearcă să-i administrezi câteva medicamente pentru alergii, picături de nas sau un umidificator cu ceață rece pentru a-i menține copilului nasul curat.

Ține șervețele la îndemână în fiecare cameră a casei în care copilul își petrece cel mai mult timp, astfel încât să nu fie tentat să-și folosească mâinile pentru a-și curăța nasul.

Îi poți pune copilului un leucoplast colorat pe deget pentru a-i reaminti că nu trebuie să-și introducă degetele în nas.

Este nevoie de răbdare din partea ta pentru a-ți ajuta copilul să depășească acest obicei. Mai devreme sau mai târziu va renunța singur la el.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!