Sari la conținut

De ce nu ar trebui să le fie permis copiilor sub 13 ani să folosească rețelele de socializare

Permiterea copilului să stea pe rețelele de socializare îi va influența dezvoltarea și chiar tranziția în adolescență. Poate că este în regulă pentru copilul tău să folosească site-urile de socializare sub supravegherea ta, dar dezavantajele depășesc cu mult avantajele.

Nu îi poți monitoriza fiecare pas, iar pericolul potențial poate fi la un click distanță.

Iată de ce nu ar trebui să le fie permis copiilor sub 13 ani să folosească rețelele de socializare:

Copilul vede o realitate diferită pe rețelele de socializare

Pe măsură ce copilul crește, va începe să pună întrebări despre el însuși. Pentru fete, asta înseamnă a merge către tendințele de modă și machiaj, în timp ce, pentru băieți, deodorantul și fixativul de păr devin bursc semnificative.

Pe rețelele de socializare, copiii se vor simți presați să țină pasul cu tendințele mondiale. Pentru o minte tânără, care se află în stadiile în curs de dezvoltare ale stimei de sine, site-urile de socializare îi poate da impresia copilului că nu va putea niciodată să obțină un anumit statut pe care îl văd în mediul online.

► Citește și: Dragi părinți, mare atenție la cyberbullying!

Copilul ar putea să dea prea multe detalii din viața personală

Un copil de 13 ani va fi mereu tentat să-și arate fragmente din viața personală, pe rețelele de socializare. Locurile unde merge, poze cu familia, poze cu prietenii și poate chiar cu casa unde locuiește, toate aceste lucruri sunt împărtășite cu prietenii lui virtuali.

Copilul ar putea să devină victima agresiunii online

Hărțuirea pe site-urile de socializare poate fi mai gravă decât hărțuirea din viața reală, deoarece acei oameni pot acționa liber și, cel mai adesea, o fac anonim. Copiii cu vârsta sub 13 ani sunt cei mai afectați de hărțuirea online, deoarece atunci începe să li se formeze stima de sine. Limbajul neadecvat ar putea să creeze atacuri de panică.

Copilul poate dezvolta anxietate

Toate tendințele, agresiunile și realitatea falsă pot face copiii să fie anxioși și chiar să devină deprimați. La această vârstă, ei nu au o stimă de sine și încredere puternică, iar acesta este principalul motiv pentru care nu ar trebui să li se permită folosirea site-urilor de socializare.

► Citește și: Copiii și mass-media. Sfaturi de la Academia Americană de Pediatrie (AAP)

Copilul ar putea fi forțat să participe la tendințe periculoase

Fie că este vorba de modă, dans sau de vreun joc, copiii devin din ce în ce mai obsedați de aceste lucruri. Unele dintre tendințele și provocările din trecut sunt imprevizibile și foarte periculoase.

Copilul ar putea fi înșelat și chiar să devină o victimă a furtului de identitate

Copiii sunt o comoară în ochii escrocilor și hoților de identitate. Există oameni care vizează în mod specific copiii care folosesc site-uri sociale, pentru că cei mici sunt cele mai ușoare ținte.

► Citește și: Balena Albastră: Ce se ascunde în spatele unui fenomen care este mai aproape de copilul tău decât crezi?

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!