Sari la conținut

Descoperă 5 soluții de a introduce responsabil device-urile în viață copilului tău

Creșterea sănătoasă și armonioasă a unui copil necesită multă atenție și responsabilitate din partea părinților. Cei mai mulți părinți fac tot posibilul să îi țină pe cei mici departe de ecranele device-urilor, însă acest lucru este din ce în ce mai greu de realizat în era tehnologiei. De aceea, specialiștii sfătuiesc câțiva pași prin care tehnologia să fie introdusă într-un mod care să nu îi afecteze pe cei mici. Dacă vrei să afli cum să introduci responsabil device-urile în viața copilului tău, citește în continuare acest articol.

Iată 5 recomandări din partea experților pentru a introduce responsabil tehnologia în viața celor mici

Ține cont de vârsta copilului

Experții recomandă părinților să nu ofere copiilor de sub trei ani nici un fel de device. Bebelușii și copii mici au nevoie de multă activitate fizică. Este important ca aceștia să petreacă cât mai mult timp în aer liber. Chiar și așa, poți folosi tehnologia în avantajul lui! Cei mai mulți copii iubesc dansul și muzica, așa că poți alege o tabletă sau un smartphone pe care să ascultați muzică acasă sau în parc.

Setează control parental pe aplicații

Tehnologia face parte din viața noastră și, oricât încerci să-l protejezi pe cel mic, odată cu trecerea timpului acesta va avea contact cu telefoane, tablete și pc-uri. Cu toate acestea, nu uita că rămâne în controlul tău tipul de conținut pe care copilul îl urmărește.  Multe aplicații au setări parentale care îți permit să stabilești timpul pe care îl petrece cel mic în fața ecranului, dar și conținutul la care are acces.

Nu uita să combini jocul virtual cu cel fizic

Copilul tău poate beneficia de tehnologie pe măsură ce crește, cât timp ecranul nu afectează oportunitățile celui mic de a fi creativ, sociabil și de a participa la jocuri fizice. În funcție de vârstă copilului tău, poți alege aplicații educative care să îl ajute să învețe literele, cifrele sau denumiri de obiecte.

Profită la maxim de tehnologie

Chiar dacă oamenii au supraviețuit până nu de mult fără tehnologie, în prezent device-urile fac parte din viață noastră. Le folosim zilnic pentru a ne ușura viața în diferite moduri. Același lucru poți face și pentru copilul tău. Învață-l să folosească tehnologia în avantajul lui. De exemplu, o modalitate care îi poate atrage interesul este cititul sau ascultatul cărților audio directe de pe tabletă - găsești o gamă variată de modele în magazinul de specialitate Altex.ro, care aduce mai aproape de tine cele mai bune prețuri.

Alege un ecran mare

Poate ai observat că uneori îți este greu să îl desprinzi pe cel mic din fața ecranului. Specialiștii spun că, cu cât ecranul este mai mic, cu atât îți va fi mai greu să îi muti atenția copilului către alte activități. De aceea, este indicat să permiți accesul la dispozitive cu ecran mare, precum tv sau tabletă. 

Oricare din recomandările de mai sus te vor ajuta să introduci responsabil tehnologia în viața copilului tău. Alege ecrane mari și învață-l pe cel mic cum să utilizeze tehnologia spre binele lui.

Sursa foto: Pexels.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!