Sari la conținut

Discuția de 5 minute. Săptămâna 10. Despre iubirea de sine

#Discuția de 5 minute este un instrument prin care îmi propun să încurajez comunicarea dintre părinți și copii. La fiecare final de săptămână intenționez să vă propun câte un subiect de discuție, pentru fiecare zi a săptămânii viitoare. Desigur, fiecare va adapta discuția la specificul copilului său. Eu fac doar niște sugestii, depinde de voi cum le folosiți.

#Discuția de 5 minute. Săptămâna 10. Despre iubirea de sine

Mulți dintre noi am fost crescuți în ideea că aprecierea și iubirea de sine înseamnă lăudăroșie, îngâmfare, egoism și alte asemenea. Că nu e frumos să te lauzi pe tine și trebuie să te gândești întâi la alții decât la tine. Am ajuns să ne dăm pe noi înșine la o parte, să ne refuzăm mici bucurii și să ne “sacrificăm” pe altarul altora. Ca în orice, avem o șansă să ne îndreptăm și, mai ales, avem șansa să ne învățăm copiii altfel. Discuțiile despre ce înseamnă iubirea de sine și cum să te gândești și la propriul bine nu înseamnă egoism sunt mai mult decât necesare.

Luni

Tu știi de înseamnă iubirea de sine? Să te iubești pe tine? Este posibil să fi auzit deja din diverse părți că să te iubești pe tine înseamnă egoism. Dacă descoperiți asta, continuați să puneți întrebări și să explicați ce înseamnă iubirea de sine și de ce este important să ne iubim și să ne respectăm în primul rând pe noi înșine. Puteți continua cu întrebări de genul Ce îți place cel mai mult la tine? Ce ți se pare că îți iese foarte bine, la ce te pricepi tu?

Marți

Care este cea mai importantă persoană/cele mai importante persoane din viața ta? Vedeți dacă copilul se menționează și pe el și pe ce poziție. Dacă răspunsul este pozitiv, întrebați-l de ce se consideră o persoană importantă în viața lui, iar dacă este negativ, ce ar trebui să se întâmple/să facă pentru a se considera important pentru el însuși.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!