Sari la conținut

Discuția de 5 minute. Săptămâna 14. Despre corectitudine și “nu e drept”

#Discuția de 5 minute este un instrument prin care îmi propun să încurajez comunicarea dintre părinți și copii. La fiecare final de săptămână, vă propun câte un subiect de discuție, pentru fiecare zi a săptămânii viitoare. Desigur,  fiecare va adapta discuția la specificul copilului său. Eu fac doar niște sugestii, depinde de voi cum le folosiți.
#Discuția de 5 minute. Săptămâna 14. Despre corectitudine și “nu e drept”

► Citește și Copiii invata ceea ce traiesc

Cred că fiecare dintre noi a auzit măcar o dată de la copilul lui expresia “nu e drept” sau “nu e corect”.  Copiii au simțul dreptății foarte dezvoltat, uneori prea dezvoltat și se autosesizează atunci când simt că s-a încălcat o graniță. Dar știu ei exact care sunt granițele? Înțeleg ce înseamnă corectitudine de fapt? Sunt pregătiți pentru situațiile nedrepte sau incorecte din viață? Pentru săptămâna care vine, vă propun o discuție pe această temă. Ce e drept și ce nu, ce e corect sau mai puțin corect și cum facem față situațiilor în care lucrurile se întâmplă nu tocmai cum ar fi corect.

Luni

Ce crezi tu că înseamnă corectitudine? Dar dreptate? Dar despre nedreptate ce părere ai? Ne formăm o idee despre ce crede copilul că este corect sau incorect, cum percepe el termenii respectivi. Îi puteți spune ce credeți voi despre corect și incorect, despre dreptate și nedreptate.

Marți

Dă-mi un exemplu de lucru nedrept care ți s-a întâmplat, o situație care crezi că a fost incorectă. Poate fi o situație de la școală sau din cercul de prieteni, pățită sau auzită. Vorbiți despre situația respectivă și de ce crede el că a fost nedrept ceea ce s-a întâmplat. Îi puteți da propriul exemplu despre o situație în care ați fost sau v-ați simțit nedreptățit.

(...)

Citește mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Pixabay

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!