Sari la conținut

Discuția de 5 minute, săptămâna 4. Despre relația cu școala

#Discuția de 5 minute este un instrument prin care îmi propun să încurajez comunicarea dintre părinți și copii. La fiecare final de săptămână intenționez să vă propun câte un subiect de discuție, pentru fiecare zi a săptămânii. Desigur, fiecare va adapta discuția la specificul copilului său. Eu fac doar niște sugestii, depinde de voi cum le folosiți.

Mare parte din relația cu școala a copilului poate fi discutată și reglată acasă. Prin intermediul unor discuții deschise, vă puteți da seama dacă este ceva în neregulă la școală, dacă copilul s-a integrat în colectiv, dacă întâmpină dificultăți la vreo materie, dacă îi este greu.  Sigur, nu veți putea face minuni acasă, mai ales dacă problemele sunt grave, dar simplul fapt că aflați cât de grave poate fi un punct de plecare. Temele de discuție se aplică și copiilor care merg la grădiniță, în grupele mijlocie și mare.

#Discuția de 5 minute. Săptămâna 4 – Relația cu școala

Luni

Tu mergi cu plăcere la școală? Sună direct și poate puțin brutal și riscă un Nu nedorit și la care nu vă așteptați, dar care poate să dezvăluie și el lucruri pe care vreți să le aflați de la copil. Poate este o situație temporară și puteți lucra împreună să o rezolvați.  Îi puteți povesti la rândul vostru că sunt zile în care nici voi nu mergeți cu plăcere la serviciu și că este ok dacă se întâmplă asta uneori. Dacă însă este permanent, încercați să aflați care este cauza.

Marți

Ce activitate îți place cel mai mult la școală?
Întrebați-l și de momentele de care își aduce aminte cu plăcere, de activitățile făcute, chiar și în trecut și care i-au captat interesul. Așa pot ieși la iveală pasiunile și înclinațiile sale. Îl puteți întreba și ce nu îi place din ceea ce studiază la școală și ce crede că ați putea face ca să devină mai plăcută respectiva materie.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!