Sari la conținut

Dr. Mihai Craiu: Tot mai mulți copii cu COVID-19 din iresponsabilitatea unora și prostia altora

În ultima perioadă sunt din ce în ce mai mulți copii testați pozitiv cu COVID-19. O parte dintre ei sunt diagnosticați pentru că au o maladie severă, diferită de SARS-CoV-2 și li se impune spitalizarea.

"Conform regulamentului INSMC, toți copiii ce au nevoie de internare sunt testați PCR. In vară vedeam 1 caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la câteva ore. Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora și nerespectarea regulilor de către o bună parte dintre noi "a împins" infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități", scrie Mihai Craiu pe pagina lui de Facebook.

Tot el mai spune că, deși infecția cu COVID-19 evoluează destul de ușor la cei mai mulți dintre ei, cei care au comorbidități vor fi la fel de expuși riscurilor, la fel ca și adulții care au maladii similare.

Dr. Mihai Craiu îi îndeamnă pe părinți să nu le administreze profilactic antibiotice copiilor asimptomatici, care au intrat în contact cu o persoana infectată cu COVID-19. El precizează că este interzisă administrarea de azitromicină sau alte antibiotice, mai ales fără consult medical.

"Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistati COVID19 + este important să știm ce trebuie făcut cu un copil asimptomatic. Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat "preventiv" cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați)", adaugă el.

► Citește și: Dr. Mihai Craiu: trebuie să ne trezim cu toții, înainte de a condamna copiii la un eșec major

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!