Sari la conținut

Duci copilul la gradinita daca este racit?

Era o zi de luni si unuia dintre copii ii curgea nasul. Mai si tusea din cand in cand. Avusese frebra cu doua zile in urma si se plangea ca il doare gatul. Dar altfel in mare forma si tocmai bun de facut haos prin casa. 

Fra indoiala o raceala, nu grava, insa o raceala. Din fericire celalalt copil nu avea niciun simptom, deci ma putea gandi ca nu vor lua si ceilalti copii de la gradinita. Desigur, fara nicio garantie. Cu inima cat un purice am contemplat posibilitatea de a sta cu ei acasa. Ar fi insemnat sa dau iar teleoane si sa ma scuz, cu riscul de a parea complet neserioasa. Nici gand de a duce o scutire de la medic pentru a-mi lua concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav. Nu era chiar asa de bolnav. Si zilele de concediu, cate au mai ramas, trebuie sa acopere alte necesitati: apare vacanta de toamna, acum imediat, la sarsitul lunii octombrie. Nu mai este mult si vine vacanta de iarna...

Asa ca ii imbrac pe amandoi, inchizand urechile la protestele lor: nu vor la gradinita, nu le place, vor sa stea cu mine. Peste care se adauga si dorinta normala: dar nu ma simt bine si vreau sa stau acasa, in patul meu. Are dreptate: cine nu ar vrea sa fie cocolosit cand nu se simte bine? Cine are chef sa fie imbracat si tarat afara din casa atunci cand tot ce isi doreste este sa mai leneveasca un pic in patul cald?

 

Ca in fiecare dimineata de luni, prima vizita este cea la cabinetul medical. Nu este mare lucru: verifica mainile, veriica gatul Acum este acum, imi spun in gand, asteptandu-ne sa ne trimita acasa. 

- Are rosu in gat, spune asistenta. A facut febra?

Ii explic ca acum doua zile. 

- Trimiteti-l acasa ca ne imbolnaveste toti copii, tipa o doamna in spatele meu.

Asistenta se uita la mine, eu ma uit la ea. Se mai uita o data si la fratele mai mic, sa se asigure ca nu are nimic, dupa care ne trimite in clasa.

 

Pe holuri, o mare parte dintre copii tuseau sau aveau muci. Cine stie cati din plans pentru ca nu stateau acasa si cine stie cati cu forme de raceala.

- Al meu este in permanenta racit, o aud pe o mama. Ii curge nasul de doua saptamani. Cum as putea sa lipsesc atat de mult de la serviciu? Daca la gradinita s-a imbolnavit, atunci tot aici sa se faca si bine. 

 

Nu eram singura...

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!