Sari la conținut

Regulile Bill Gates de aplicat in educatia copilului

Ce parinte nu doreste reusita si succesul copilului sau? Ceea ce multi parinti omit sau uita este ca perioada copilariei si a adolescentei sunt echivalentul unui antrenament pentru viata, iar de modul in care parintele reuseste sa-si pregateasca copilul depinde succesul lor in viata.

Se pune foarte mult accent pe increderea in sine si pe nevoia de multumire a copilului. Parintele spune: "E mic, are nevoie de ajutorul, sustinerea mea. Are nevoie ca dorintele sa-i fie implinite." Bill Gates, unul din cei mai bogati oameni si in mod cert unul din oamenii care a reusit in viata sustine ca regulile de aplicat in educatia copilului ar trebui pliate dupa alte criterii si dupa alte principii.  
   
"Sentimentul de automultumire si invataturile corecte din punctul de vedere al politicilor educationale au creat o generatie de copii lipsita de notiunea de realitate si incapabila sa infrunte esecul din lumea reala", spune Bill Gates. Din puctul lui de vedere regulile unei educatii solide care sa-i duca spre succes trebuie sa abordeze urmatoare principii:

Regula nr. 1: Viata nu e dreapta – obisnuieste-i cu ideea!
Regula nr. 2: Lumii prea putin ii pasa de stima ta de sine. Lumea se asteapta sa realizezi ceva inainte de a te lauda.
Regula nr. 3: Nu vei castiga 60.000$ pe an de indata ce parasesti bancile scolii. Nu vei fi vicepresedintele vreunei companii cu telefon in masina decat atunci cand vei fi muncit un deceniu inainte, pentru asta.
Regula nr. 4: Daca crezi ca profesorul tau e sever, asteapta sa-l cunosti pe primul tau sef!
Regula nr. 5: A lucra intr-un fast-food nu este sub demnitatea ta. Bunicii tai numeau asta SANSA!
Regula nr. 6: Daca o dai in bara, nu e vina parintilor tai! Nu te lamenta pentru greselile comise, invata din ele.
Regula nr. 7: Inainte de a te fi nascut, parintii tai nu erau atat de plicticosi ca acum. Au ajuns asa din cauza ca trebuie sa-ti plateasca cheltuielile, sa-ti spele hainele si sa te asculte pe tine spunandu-le cat de grozav te crezi. Asa ca inainte de a te porni sa salvezi jungla de parazitii generatiei parintilor tai, incearca sa-ti despaduchezi propriul dulap.
Regula nr. 8: Poate ca scoala ta a scapat de invingatori si invinsi, insa viata NU. In unele scoli s-au abolit corigentele si elevul poate incerca de cate ori vrea el sa dea raspunsul corect la o intrebare. Asta nu seamana cu nimic din viata reala. In viata reala ai dreptul la un singur raspuns.
Regula nr. 9: Ce vezi la televizor nu e viata reala. Ce vezi in filme nu este viata reala. Viata reala este mereu mult mai simpla in general, dar infinit mai complicata pentru fiecare in parte.
Regula nr. 10: Fii amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa lucrezi pentru vreunul dintre ei.
 

PS - Aceste sfaturi au fost parte intr-un discurs al lui Bill Gates, dar autorul lor este Charles Sykes.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • mumu

    This list is the work of Charles J. Sykes, author of the 1996 book Dumbing Down Our Kids: Why American Children Feel Good About Themselves But Can't Read, Write, Or Add.
    Read more at http://www.snopes.com/politics/soapbox/schoolrules.asp#75Rh5FGrhhHpXFR6.99

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!