Sari la conținut

Elevii de peste 12 ani ar putea fi vaccinați împotriva COVID-19, începând cu luna septembrie 2021

Se pare că elevii cu vârsta de 12 ani și mai mari de 12 ani vor fi vaccinați împotriva COVID-19, începând cu luna septembrie 2021, pentru a preveni riscul de îmbolnăvire din sezonul rece de anul acesta.

Potrivit rapoartelor, elevilor de liceu li se va administra o singură doză de vaccin, la începerea cursurilor. În ceea ce privește adulții cu vârsta de peste 50 de ani, acestora li se vor administra dozele de rapel ca a treia variantă de protecție.

O sursă a ziarului The Sun spune că: „Există planuri de vaccinare a copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Deși este controversat, se consideră necesar să oprim regresul Regatului Unit în remarcabila sa luptă împotriva COVID-19.” Deși tinerii prezintă un risc mult mai mic de a se îmbolnăvi de COVID-19, totuși îl pot răspândi.

Potrivit The Sun, oficialii pregătesc, de asemenea, un „scenariu care s-ar putea întâmpla în cel mai rău caz”, care ar implica copiii cu vârsta de doar 5 ani imunizați încă din iulie.

Asta se întâmplă după ce Pfizer a declarat, la începutul acestei luni, că studiile vaccinului anti COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani arată eficacitate de 100% și un răspuns imun puternic.

Rezultatele inițiale din studiile efectuate pe 2.260 de adolescenți din SUA sugerează că vaccinul este sigur, fără efecte secundare neobișnuite.

Cu toate acestea, un studiu al vaccinului Oxford-AstraZeneca pe copiii din Marea Britanie a fost întrerupt, pentru a se investiga o posibilă legătură între vaccin și cheagurile de sânge rare la adulți.

Un purtător de cuvânt al Universității din Oxford a subliniat că nu există „probleme de siguranță” cu acest studiu specific, dar că se așteaptă informații suplimentare de la Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA).

Departamentul Sănătății a insistat că nu s-au luat încă decizii cu privire la vaccinarea copiilor. Acesta a adăugat: „Vom fi îndrumați de experți după încheierea studiilor clinice”.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!