Sari la conținut

Elevii își pot pune aparat dentar pe banii Primăriei! Ce sumă le este promisă

Elevii care au nevoie de aparat dentar vor fi ajutați de Primăria Municipiului București să îl achiziționeze, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Conform proiectului, Primăria Capitalei vă oferi 750 de lei elevilor de până în 16 ani din școlile din Capitală pentru a-și pune apărat dentar.

In plus, pentru copiii care au nevoie de proteze ortodontice pe ambele arcade, suma va fi dublă. Banii vor fi alocați la recomandarea unui medic specialist sau primar ortodont, iar aplicarea aparatului ortodontic se va face la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu", prin care se derulează proiectul.

Pentru înscrierea în proiect, părintele elevului trebuie să depună la sediul ASSMB următoarele documente:
  
-o cerere tip
-acordul pentru fotografierea dinților copilului înainte și după
-copii ale certificatului de naștere, actelor de identitate
-consimțământul părintelui sau reprezentantului legal al copilului privind aplicarea aparatului dentar și un document tip eliberat de un medic de la Spitalul Dr. Dan Theodorescu.

Bugetul alocat proiectului este de aproape 200.000 de euro, respectiv 925.500 de lei. Proiectul va fi implementat în perioada 17 septembrie 2018-17 septembrie 2019 și a fost inclus pe ordinea de zi a CGMB, după ce a fost propus în cadrul campaniei "Propune pentru București!". 

► Citeşte şi Totul despre aparatele dentare pentru copii. NU sunt un moft!

Documentele anexate proiectului CGMB arată că un studiu național realizat în anul 2013, care a inclus 6.786 de elevi din șapte orașe din România, inclusiv Bucureștiul, arată că la copiii cu vârste între 6 și 11 ani peste 75% dintre dinții temporari și 39% dintre dinții definitivi sunt afectați de carii.
  
Același documente invocă un studiu realizat în perioadă aprilie-mai 2013 în șapte orașe din România care arată că 56% dintre elevii cu vârste de până la 13 ani care au luat parte la acest studiu au nevoie de tratament ortodontic, dintre cele șapte orașe care au partidcipat la studiu Bucureștiul aflându-se pe primul loc în ceea ce privește numărul elevilor cu necesitate mare de tratament ortodontic.

Sursa foto:
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Anak1n9989

    Eu am dat 1.500 de euro pe aparat și voi ne dați 750 de lei? Păi cu banii ăștia nu ți scoate nici un dinte in Romania .....Păcat de țara noastră....Ia încerca și pune-ti aparat de 750 de lei că te da afara din cabinet ....

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!