Sari la conținut

Experții le reamintesc părinților despre pericolele toboganelor cu tub

Experții trimit un avertisment părinților cu privire la toboganele cu tub de la locurile de joacă și la modul în care acestea pot reprezenta un potențial pericol pentru copii.

Pentru că vremea s-a încălzit, mulți dintre părinți își scot copiii afară și îi duc în locurile de joacă special amenajate.

Potrivit Medical Xpress și The Conversation, experții avertizează părinții că tobogane cu tub pot fi un adevărat pericol pentru cei mici și pot duce la accidentări grave.

Există întotdeauna riscuri atunci când vine vorba de modurile de joacă ale copiilor, dar datoria unui părinte este să încerce să reducă numărul de riscuri, în special cele care ar putea duce la răniri grave.

Experții din Australia au descoperit că ratele incidentelor la locurile de joacă unde există tobogane cu tub au crescut.

Unul dintre cele mai grave incidente a implicat o fetiță de 4 ani care mergea pe tobogan cu tatăl ei și și-a rupt ambele picioare. Mama ei a împărtășit întâmplarea pe rețelele de socializare, iar sute de părinți i-au răspuns că și copiii lor au suferit răni în urma folosirii toboganelor cu tub, inclusiv fracturi și răni faciale.

Motivul pentru care aceste tobogane pot fi atât de periculoase este că le permit copiilor să alunece mai repede decât pe un tobogan normal. Dacă copilul cântărește mai puțin sau poartă haine alunecoase, acest lucru îl poate face să alunece și mai repede, iar atunci când se răsucește și se întoarce în interiorul tubului, are șansa să se blocheze într-o poziție incomodă, iar apoi să se accidenteze.

De asemenea, dacă cel mic nu este capabil să încetinească singur, va prinde o viteză mare, ceea ce ar putea crește riscul de rănire. Este important ca părinții să fie conștienți de potențialele riscuri, astfel încât să poată fi precauți atunci când le permit copiilor să folosească toboganul cu tub.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!