Sari la conținut

Experții sugerează părinților să-și lase copiii mici să-și aleagă singuri hainele. Iată de ce

Când copiii ating vârsta de trei ani, ei devin brusc experți în modă. Din această cauză, micuții vor să se îmbrace singuri, fără ajutor din partea părinților.

Deși părinților s-ar putea să nu le placă ținutele pe care cei mici și le aleg, faptul că au fost capabili să-și aleagă singuri hainele pe care le poartă arată că sunt în plin proces de dezvoltare și că doresc să fie independenți. Așadar, când copilul vrea să-și aleagă singur hainele, acest lucru nu trebuie criticat, ci mai degrabă încurajat.

Alegerea hainelor le permite copiilor să-și exerseze abilitățile motorii

Când copiii mici iau decizia de a începe să se îmbrace singuri, ei se confruntă cu mai multe obstacole, în ceea ce privește abilitățile motorii. Din fericire, cu cât ei exersează mai mult să se îmbrace singuri, cu atât abilitățile lor motorii se îmbunătățesc.

Nasturii și fermoarele pot fi dificil de folosit de către copiii mici. Dar, pe măsură ce abilitățile lor motorii fine se dezvoltă, acest proces va deveni din ce în ce mai ușor.

Copiii mici care își aleg singuri hainele au o încredere mai mare de sine

Deși poate fi mai ușor pentru părinți să le aleagă hainele copiilor lor, acest lucru nu îi ajută pe cei mici să învețe că pot face lucrurile pe cont propriu. Atunci când copiii mici se îmbracă singuri, ei se simt mai competenți și mai încrezători.

Alegerea hainelor exprimă partea creativă a copilului mic

Alegerea ținutelor permite copiilor mici să-și expună laturile creative. Potrivit FamilyEducation, există mai multe moduri prin care copiii mici își pot arăta personalitatea. Unul dintre aceste moduri este alegerea hainelor în culorile și texturile preferate.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!